Ruim honderd doden nadat Israël noodhulpleveringen in Gaza beschiet

© Khaled Dauod / APA Images

The Times of Israel

| Jeruzalem | Boris van der Spek | 01 maart 2024

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Bendegeweld laait op in hoofdstad Haïti bij afwezigheid premier

» Brandstofprijs Cubanen gaat vanaf maart met 500 procent omhoog

Israël heeft de aanval toegegeven

Ruim honderd mensen zijn donderdag gedood in het noorden van Gaza nadat Israëlische troepen het vuur openden op een konvooi voedselhulp. Dat schrijft The Times of Israel. Nadat de schoten vielen ontstond er paniek rond de Palestijnse burgers, die zich hadden verzameld om voor het eerst in tijden weer voedsel en medicijnen in ontvangst te kunnen nemen.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Volgens het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid raakten daarnaast meer dan 760 mensen gewond bij de schietpartij, een van de dodelijkste aanvallen door Israël sinds het begin van de oorlog op 7 oktober. Israël heeft de aanval toegegeven, maar zegt niet over cijfers van het aantal slachtoffers te beschikken. Het leger zegt dat het niet meer dan tien dodelijke slachtoffers heeft veroorzaakt en dat de meeste doden vielen door een stormloop op de hulpkonvooi.

Het dodental in Gaza is inmiddels opgelopen tot dertigduizend overschreden, met meer dan een half miljoen mensen die op de rand van hongersnood staan. Er zijn onderhandelingen tussen Israël en Hamas gaande, maar de aanhoudende aanvallen op burgerdoelen door Israël zouden volgens de VS een obstakel in de gesprekken zijn.

Recent verschenen