Soedan: minstens 20 doden bij bombardement op markt in Khartoem

© Khaled Elfiqi/EPA

Al Arabiya English

| Dubai | Joep Harmsen | 06 november 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Het VK wil gebruik van tenten door daklozen aan banden leggen

» FARC-dissidenten schorten vredesbesprekingen op

Conflict in Soedan heeft al tot meer dan 10.000 doden geleid

Meer dan twintig mensen zijn zondag gedood bij een bombardement op een markt in een buitenwijk van de Soedanese hoofdstad Khartoem. Het zou gaan om granaten die waren afgevuurd tijdens een vuurgevecht tussen het Soedanese leger en de Rapid Support Forces (RSF), meldt Al-Arabiya. Volgens een mensenrechtengroep zijn alle slachtoffers burgers, ook zouden er vele gewonden zijn gevallen.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Sinds april vechten legerleider Abdel Fattah al-Burhan en zijn voormalig plaatsvervanger Mohamed Hamdan Daglo, die nu de RSF leidt, een bloedige burgeroorlog uit in het Oost-Afrikaanse land. Zaterdag zouden er eveneens vijftien burgers zijn omgekomen in Khartoem doordat huizen werden getroffen tijdens de gevechten tussen de strijdende partijen.

Tot nu toe zijn er meer dan tienduizend mensen gedood in het conflict in Soedan, volgens een voorzichtige schatting van het Armed Conflict Location & Event Data Project. Maar hulporganisaties en medici hebben herhaaldelijk gewaarschuwd dat het werkelijke dodental hoger ligt dan de geregistreerde cijfers, omdat veel gewonden en doden nooit in ziekenhuizen of mortuaria terechtkomen. De oorlog heeft volgens de Verenigde Naties naar schatting 5,5 miljoen mensen op de vlucht gedreven.

Lees ook:

Recent verschenen