Spaanse eiland Tenerife geteisterd door natuurbranden

© Andres Gutierrez / Anadolu Agency

El Mundo

| Madrid | Boris van der Spek | 18 augustus 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» ‘Tegenoffensief Oekraïne zal waarschijnlijk niet succesvol zijn’

» Veel vragen na ramp op Hawaïaanse eiland Maui

Het zou gaan om de meest verwoestende brand in veertig jaar

Op het Spaanse eiland Tenerife woedt al enkele dagen een zich steeds verder uitbreidende natuurbrand, die maar moeilijk onder controle te krijgen is. Volgens de laatste cijfers van de krant El Mundo is ruim drieduizend hectare natuur verwoest en zijn zevenduizend mensen geëvacueerd. Een combinatie van hitte, harde wind en een langdurige periode van droogte maakt dat de brandweer het vuur amper kan blussen.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Bij de bestrijding van de natuurbranden worden onder meer blusvliegtuigen en helikopters ingezet. Bepaalde gebieden zijn vanwege de slechte infrastructuur en het bergachtige terrein moeilijk te bereiken. Inwoners van zeker zes gemeenten zijn al geëvacueerd en er is ruimte gemaakt in sporthallen om deze mensen op te vangen.

Volgens Fernando Clavijo, president van de Canarische Eilanden, gaat het om de heftigste natuurbranden in veertig jaar. Ieder jaar gaan duizenden toeristen naar het Spaanse eiland, dat bekendstaat om zijn mooie stranden. Nu de natuurbranden steeds dichter bij hun campings komen, bestaat de kans dat zij hun vakantie moeten afbreken.

Lees ook:

Recent verschenen