Super Tuesday pakt voordelig uit voor zowel Biden als Trump

© Seth Herald / AFP

The Wall Street Journal

| New York | Boris van der Spek | 06 maart 2024

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Rusland installeert Servische geheim agent in de EU

» Vijf Britse elitesoldaten gearresteerd op verdenking van oorlogsmisdaden

In meerdere staten boeken de twee kandidaten overwinningen

Zowel Joe Biden als Donald Trump heeft een relatief gemakkelijke overwinning geboekt op Super Tuesday. Dat schrijft The Wall Street Journal. Volgens de eerste resultaten wonnen Biden en Trump de voorverkiezingen in Virginia, North Carolina, Maine, Massachusetts, Oklahoma, Tennessee, Texas, Arkansas, Alabama, Colorado en Minnesota. Biden won ook in Iowa en Vermont.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Noch de huidige president, noch de voormalige president hebben de nominatie van hun respectievelijke partijen in de wacht gesleept, maar beiden zullen dat waarschijnlijk wel doen in de komende twee weken. Volgens Amerikaanse media is het in ruim vijftig jaar niet voorgekomen dat de kandidaten van beide partijen hun nominaties zo makkelijk wonnen.

Nikki Haley, de tegenkandidaat van Trump, won zondag de voorverkiezing in Washington D.C.. Die overwinning wordt puur als symbolisch gezien omdat daardoor het Republikeinse kandidaatschap van Trump in geen enkel scenario in gevaar zal komen. Volgens experts kunnen alleen de rechtszaken rond Trump nog een obstakel worden voor zijn deelname aan de presidentsverkiezingen.

Recent verschenen