Tien doden bij schietpartij nachtclub Californië

© Robyn Beck / AFP

360 Magazine

| Amsterdam | 23 januari 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Toeristen vast op Machu Picchu vanwege protesten

» Duitsland laat andere landen vrij in levering Leopard-tanks

De dader is gevonden door de politie en inmiddels overleden

Een schutter heeft zaterdag tien mensen doodgeschoten in een nachtclub in Monterrey Park, in de Amerikaanse staat Californië. Het was druk in het stadje met een grote Aziatische minderheid, vanwege het Chinees Nieuwjaar dat er gevierd werd. Een dag later werd de dader door veiligheidsdiensten gevonden in een wit busje, zo schrijft Los Angeles Times.

De verdachte, die zelf van Aziatische afkomst zou zijn geweest, opende het vuur met een semiautomatisch wapen toen veel mensen aanwezig waren. Vijf mannen en vijf vrouwen kwamen ter plekke om het leven, nog zeker vier anderen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Over een motief is niets bekend.

Na de schietpartij vluchtte de man weg in een wit bestelbusje. Op zondag werd het busje op 40 kilometer van de plek des onheils gesignaleerd. Het voertuig werd vervolgens klemgereden door politievoertuigen en een militair interventieteam haalde het levenloze lichaam van de man live op televisie uit de bus. De schutter heeft zichzelf waarschijnlijk om het leven gebracht.

Lees ook:

Recent verschenen