Twitteraars nemen de benen naar Mastodon

© Unsplash

360 Magazine

| Amsterdam | 07 november 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Russische zakenman geeft inmenging verkiezingen VS toe

» Tien Franse bisschoppen en kardinaal beschuldigd van seksueel misbruik

Het kleinschalige medium zegt een flinke groei te zien deze weken

Sinds Twitter in handen is gevallen van Tesla-oprichter Elon Musk, is het aantal aanmeldingen bij het sociale netwerk Mastodon enorm gestegen. Honderdduizenden twitteraars zouden inmiddels de overstap gemaakt hebben, schrijft CNN. Elon Musk zelf heeft inmiddels gereageerd op de toenemende bekendheid van het kleine sociale medium, op een voor hem kenmerkende manier.

De oprichters van Mastodon, dat grotendeels hetzelfde functioneert als Twitter, melden dat sinds de overname van Musk het platform er 230.000 gebruikers bij heeft gekregen. Momenteel zijn er 655.000 actieve gebruikers op Mastodon, een schijntje vergeleken met de circa 450 miljoen gebruikers die op Twitter zitten. Toch kan het aantal de komende tijd flink stijgen, zeker gezien de plannen die Musk met zijn nieuwe aankoop heeft en het feit dat Mastodon volledig gratis en gedecentraliseerd is.

Zo zou hij minder snel controversiële en radicale gebruikers willen weren. Daarnaast wil hij geverifieerde gebruikers laten betalen voor hun “blauwe vinkje”. Musk reageerde op de toestroom van gebruikers naar Mastodon door een screenshot te delen met technische problemen waarmee het kleine platform kampte. Daarboven schreef hij cynisch: ‘Als je niet meer van Twitter houdt, is er een geweldige site genaamd Masterbatedone.‘ Later werd de tweet verwijderd.

Lees ook:

Recent verschenen