Vaticaan stuurt splinters van het kruis van Jezus naar VK

© Vatican Media

360 Magazine

| Amsterdam | 20 april 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Tweede wapenstilstand in Soedan binnen ogenblikken geschonden

» Patriot-raketsystemen komen aan in Oekraïne

Het hout wordt verwerkt in een kruis voor de kroning van Charles

De paus heeft twee splinters van een stuk hout in het Vaticaan naar het Verenigd Koninkrijk gestuurd, meldt de Daily Mail. Volgens de Katholieke Kerk gaat het om fragmenten van het kruis waar Jezus Christus ruim tweeduizend jaar geleden aan is gehamerd. De houtsplinters worden in het VK verwerkt in een nieuw kruis, dat gebruikt wordt bij de kroning van Charles begin volgende maand.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Hoewel de echtheid van de splinters nooit zijn vastgesteld, ziet de Kerk in Wales de schenking als een groots gebaar van het Vaticaan. ‘In een belangrijk oecumenisch gebaar zal het Kruis van Wales een relikwie van het Ware Kruis bevatten’, schrijft de Kerk, waar Charles als prins van Wales een belangrijke rol in speelt, in een verklaring.

Na de kroning van Charles tot koning van het Verenigd Koninkrijk zal het nieuw vervaardigde kruis terug naar Wales gaan, waar het bij diensten in de kerken daar gebruikt zal worden. De kroning van Charles vindt op 6 mei plaats in het Londense Westminster Abbey. Ook de vrouw van Charles, Camila, wordt die dag gekroond en mag zich vervolgens koningin noemen.

Lees ook:

Recent verschenen