Zeker drie doden en duizenden dakloos door overstromingen in Chili

© Rafael Arancibia / EPA

BioBioChile

| Concepción | Boris van der Spek | 23 augustus 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Spaanse koning wil dat conservatief Alberto Nuñez Feijóo regering vormt

» BRICS-top in Zuid-Afrika begonnen, met Poetin als grote afwezige

Al ruim anderhalve week regent het ongewoon hard in Chili

Grote delen van Chili kampen met overstromingen door zware regenval. In zeker vijf regio’s heeft de regering de noodtoestand afgekondigd vanwege het noodweer, dat aan zeker drie mensen het leven heeft gekost en duizenden mensen dakloos heeft gemaakt. Volgens BioBioChile wordt voor de komende dagen nog meer zware regen en harde wind verwacht.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Met name in het zuiden van Chili zijn meerdere rivieren buiten hun oevers getreden. Door het hoogstaande water zijn bruggen weggeslagen en wegen overstroomd, waardoor ruim 35.000 mensen van de buitenwereld afgesloten zijn. Ruim 100.000 mensen zitten zonder stroom in het Zuid-Amerikaanse land.

Op meerdere plekken is het leger ingezet om mensen te evacueren en ruim zeshonderd scholen en sporthallen zijn aangewezen als tijdelijke opvanglocatie om mensen onderdak te bieden. De hoofdstad Santiago maakt zich op voor een zware storm. Vandaag worden windstoten tot ruim 80 kilometer per uur verwacht, die samen met het hoogstaande water voor nog grotere problemen kunnen zorgen.

Lees ook:

Recent verschenen