Zes Palestijnen gedood bij Israëlische invallen op Westelijke Jordaanoever

© Ronaldo Schemidt / AFP

360 Magazine

| Amsterdam | 25 oktober 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» VS beschuldigt China van ‘ondermijning Amerikaanse rechtssysteem’

» Weinstein misbruikte macht om vrouwen te verkrachten, aldus openbaar aanklager

Inval in Nablus leidt tot dodelijk geweld

Dinsdagochtend zijn er minstens zes Palestijnen gedood en eenentwintig gewonden gevallen bij botsingen met Israëlische troepen op de bezette Westelijke Jordaanoever, aldus Palestijnse functionarissen, meldt Al Jazeera. Volgens een woordvoerder van de Palestijnse Fatah-beweging brak het geweld dinsdagochtend vroeg uit nadat een groot aantal Israëlische soldaten de stad Nablus was binnengedrongen en werd opgemerkt door Palestijnse veiligheidstroepen en gewapende strijders.

De Palestijnse president Mahmoud Abbas probeert ‘zo snel hij kan in contact te komen [met de Israëlische autoriteiten] om deze agressie tegen ons volk te stoppen’, zei zijn woordvoerder Nabil Abu Rudeineh in een verklaring. De Palestijnse Rode Halve Maan meldde dat het Israëlische leger haar medische teams verhinderde de wijk al-Qaryoun binnen te gaan om de gewonden te evacueren.

De Israëlische troepen zijn Nablus binnengevallen omdat ze geïnteresseerd zijn in het opsporen van een groep die zich de Lions’ Den noemt, aldus Al Jazeera. Die gewapende groep eiste onlangs de verantwoordelijkheid op voor een schietpartij waarbij een Israëlische soldaat werd gedood. Israëlische troepen voeren sinds maart nachtelijke invallen uit op de bezette Westelijke Jordaanoever, naar eigen zeggen om gewapende netwerken te ontmantelen en aanslagen te verijdelen.

Lees ook:

Recent verschenen