Opnieuw schietincident in Californië, zeven mensen omgekomen

© Jeff Chiu / AP Photo

360 Magazine

| Amsterdam | 24 januari 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Rechtszaak tegen Mexicaanse ex-minister voor steun aan drugskartel begonnen

» Superjachten uitgezonderd van nieuwe Europese CO2-heffing

Kinderen waren getuigen van de schietpartij

Twee dagen na het bloedbad van afgelopen weekend in Monterey Park in Californië, waarbij elf mensen om het leven kwamen, heeft er in diezelfde staat opnieuw een schietpartij plaatsgevonden, ditmaal in de kustplaats Half Moon Bay. Zeven mensen kwamen daarbij om, zo meldt Los Angeles Times.  

Verdachte is een 67-jarige inwoner, die van een anderhalve kilometer afstand het vuur zou hebben geopend op twee locaties op het platteland. Kinderen die zojuist uit school kwamen, waren er getuigen van hoe hij een aantal mensen doodschoot.  

De sheriff van het desbetreffende gebied heeft op het incident gereageerd. ‘Dit soort schietpartijen zijn afschuwelijk; we horen er te vaak over. Het is niet te bevatten hoe het voor kinderen is om dit voor je ogen te zien gebeuren.’

De verdachte, die naar verluidt werkzaam is op een nabijgelegen boerderij of kwekerij, werd zo’n twee uur na de schietpartij gearresteerd in zijn auto. Volgens agenten werkten de slachtoffers ook op boerderijen in de buurt. In zijn auto werd een semiautomatisch handwapen gevonden, waarschijnlijk het wapen dat bij het schietincident gebruikt is. Over een motief is nog niets bekend, aldus de politie in een verklaring. 

Lees ook:

Recent verschenen