George Soros draagt imperium over aan Soros jr.

© Ronald Zak/AP

The Wall Street Journal

| New York | Boris van der Spek | 13 juni 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Militie vermoordt ruim veertig mensen in Democratische Republiek Congo

» Controversiële Italiaanse oud-premier Berlusconi overleden

De steenrijke filantroop George Soros zet een stap terug

De filantropische miljardair George Soros zet een stap terug als zakenman en draagt zijn volledige imperium ter waarde van ruim 25 miljard dollar over aan zijn zoon Alexander. Dat laat laatstgenoemde weten in een interview met The Wall Street Journal. Eerder was Alexander Soros al benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van de Open Society Foundation, een prominent onderdeel van het Soros Fund Management.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

De Hongaars-Amerikaanse Soros is een actieve donateur in de Amerikaanse politiek, die al jarenlang miljarden in de Democratische Partij stopt. De Open Society Foundation steunt over de hele wereld organisaties die zich inzetten voor onderwijs, persvrijheid, klimaat en mensenrechten. Door deze steun is Soros de afgelopen jaren uitgegroeid tot het middelpunt van antisemitische complottheorieën die worden aangewakkerd door extreemrechtse bewegingen.

Zijn opvolger en zoon Alexander Soros zegt het werk van zijn vader te willen voortzetten en zich actiever te willen inzetten voor progressieve politieke doelen. Daarbij wil hij vooral dat de Democratische Partij zich actiever inzetten om een linkse agenda te promoten en zich zo distantiëren van Trump en de Republikeinse Partij.

Lees ook:

Recent verschenen