Oud-vicepresident Mike Pence wil meedoen aan presidentsverkiezingen

© Charlie Neibergall/AP

The New York Times

| New York | Boris van der Spek | 06 juni 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Rusland: Oekraïne is begonnen aan langverwacht tegenoffensief

» Buurtwachten doden in twee maanden ruim 170 mensen in Haïti

Pence gaat de strijd aan met onder meer Donald Trump

Voormalig vicepresident Mike Pence is de volgende bekende Amerikaanse politicus die een gooi doet naar het Amerikaanse presidentschap. Volgens The New York Times heeft de drieënzestigjarige Pence het papierwerk bij de Federale Verkiezingscommissie ingediend om kandidaat te kunnen zijn voor de Republikeinse Partij. Later deze week zal hij naar verwachting zijn kandidatuur officieel bekendmaken.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Met zijn kandidatuur neemt Pence het onder meer op tegen Donald Trump, onder wiens presidentschap Pence de positie van vicepresident invulde. Toen Trump voor herverkiezing ging, was Pence zijn running mate. Andere Republikeinse kandidaten zijn gouverneur van Florida Ron DeSantis en oud-VN-ambassadeur Nikki Haley.

Pence was gouverneur van de staat Indiana en was jarenlang lid van het Huis van Afgevaardigden. Hij heeft een grote evangelische aanhang, die dankzij hem tijdens eerdere verkiezingen op Trump stemden. Na de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 kwamen Trump en Pence recht tegenover elkaar te staan, omdat Pence weigerde tegen de uitslag van de verkiezingen in te gaan.

Lees ook:

Recent verschenen