TikTok-account brengt openbare toiletten in New York in kaart

© Tuan Nguyen / Unsplash

360 Magazine

| Amsterdam | 20 juni 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Sri Lankanen richten protestdorp op waar religies vreedzaam samenleven

» China laat grootste en meest geavanceerde vliegdekschip te water

In een week kreeg het account 109.000 volgers

Voor de bijna 9 miljoen inwoners van New York City en de miljoenen toeristen die er jaarlijks komen, is het een bekende maar benarde situatie: naar het toilet moeten in een stad waar publieke voorzieningen schaars en moeilijk te vinden zijn. Ook Teddy Siegel, een operastudent aan de Mannes School of Music in Manhattan, overkwam het, en zij besloot een TikTok-account te maken waarop zij alle openbare toiletten van New York wil zetten, zo meldt The New York Times.

Naast informatie over de toiletten die ze zelf vindt, deelt Siegel op het account ook locaties die door anderen zijn gevonden, evenals codes voor het eventueel ontgrendelen van deuren. De afgelopen week kreeg het TikTok-account, @got2gonyc, 109.000 volgers.

Het idee om gecrowdsourcete kaarten te maken met toiletten, is niet nieuw

Het idee om gecrowdsourcete kaarten te maken met toiletten, is niet nieuw. Wansoo Im, universitair hoofddocent aan het Meharry Medical College in Nashville, maakte in 2004 zijn New York Restrooms-kaart. Bijna twee decennia nadat hij de kaart aanmaakte, hoort Im nog steeds van mensen dat zij hem gebruiken. Ook Alice Xiao, die in de techindustrie werkt, is onlangs begonnen met een kaart-app, Toodle Loo, met gecrowdsourcete toiletlocaties in New York en andere steden.

Voor sommige mensen zijn dergelijke applicaties een grote noodzaak. In de staat New York verplicht de Crohn’s and Colitis Fairness Act bedrijven ertoe om mensen met bepaalde medische aandoeningen de toiletten te laten gebruiken. De Crohn’s and Colitis Foundation maakte dit jaar de app We Can’t Wait, met een overzicht van bedrijven in het hele land die leden van de stichting hun toiletten laten gebruiken.

Lees ook:

Recent verschenen