Weer lange gevangenisstraf voor betrokkene Capitoolbestorming

© Pedro Portal / Miami Herald

CNN

| Atlanta | Boris van der Spek | 06 september 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Cuba maakt melding van rekrutering huurlingen door Rusland

» Zweedse ambtenaar al anderhalf jaar vast in Teheran

Proud Boys-leider Enrique Tarrio kreeg 22 jaar celstraf

Een rechter in Washington heeft de hoogste gevangenisstraf tot nu toe opgelegd aan een betrokkene bij de Capitoolbestorming. Het gaat om Proud Boys-leider Enrique Tarrio, die 22 jaar celstraf kreeg, meldt CNN. Andere leiders van zijn extreemrechtse militie kregen eerder ook al hoge gevangenisstraffen opgelegd, tot achttien jaar.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Dat Tarrio, tegen wie 33 jaar cel was geëist, de hoogste straf krijgt, komt volgens de rechtbank door de rol die hij had binnen de Proud Boys. Tarrio zou de Capitoolbestorming in januari 2021 hebben aangestuurd vanuit Baltimore, en in de dagen ervoor was hij verantwoordelijk voor de organisatie rondom de aanval. Volgens de jury is hij daarmee schuldig aan opruiende samenzwering.

Tarrio heeft zelf spijt betuigd. Zijn advocaten wezen erop dat hij niet in Washington was ten tijde van de aanval, maar volgens de rechter maakte dat niet uit. Inmiddels zijn ruim 110 mensen veroordeeld voor hun rol bij de Capitoolbestorming. Het onderzoek is nog niet afgerond en nog steeds worden mensen vervolgd omdat ze bij de aanval betrokken zouden zijn geweest.

Lees ook:

Recent verschenen