Zoektocht naar ‘Maddie’ McCann loopt op niets uit

© Filipe Armorim / AFP

The Guardian

| Londen | Boris van der Spek | 26 mei 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» VS: Extreemrechtse militieleider veroordeeld tot 18 jaar celstraf

» Beruchte verdachte Rwandese genocide na twintig jaar gearresteerd

Voor het eerst in jaren werd naar het verdwenen meisje gezocht

Een hernieuwde zoekactie naar de Britse Madeleine McCann, die zestien jaar geleden op driejarige leeftijd verdween in het zuiden van Portugal, is op niets uitgedraaid, schrijft The Guardian. Portugese en Duitse politieagenten, bijgestaan door Britse agenten, zochten drie dagen lang in de Portugese Algarve. Waarom er voor het eerst in ruim tien jaar weer gezocht werd is niet duidelijk.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

De zoekactie heeft plaatsgevonden in de buurt van een stuwmeer, waar materiaal is opgegraven dat voor analyse naar een laboratorium in Duitsland wordt gestuurd. De Duitse autoriteiten zouden op zoek zijn geweest naar bewijsmateriaal om de hoofdverdachte in de vermissingszaak te kunnen linken aan de verdwijning van McCann. De hoofdverdachte is een Duitser, die eerder is veroordeeld voor verkrachting en op de avond van de verdwijning in de buurt van het vakantieresort was waar het meisje lag te slapen.

Zelf ontkent deze Christian B. betrokken te zijn bij de zaak. Wel zou hij het gebied rond het stuwmeer vaker hebben bezocht. De Duitse politie benadrukt dat de zoektocht gericht was op bewijsmateriaal, en dat er geen aanwijzingen waren dat het lichaam van McCann, dat tot op de dag van vandaag nooit is gevonden, in het gebied is verstopt.

Lees ook:

Recent verschenen