Trump verschijnt in rechtbank voor fraudeproces

© Brendan McDermind / AFP

CNN

| Atlanta | Boris van der Spek | 03 oktober 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Servië trekt troepen terug aan grens met Kosovo

» VN-Veiligheidsraad stemt in met missie naar Haïti

Trump zou voor miljarden dollars aan fraude hebben gepleegd

Donald Trump is maandag verschenen in een rechtbank in New York voor de eerste dag van een fraudeproces, bericht CNN. De voormalig president, zijn familiebedrijf en zijn zonen worden door procureur-generaal Letitia James ervan beschuldigd valse financiële verklaringen over hun vermogen te hebben opgegeven.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

De verklaringen, die werden gedaan tussen 2011 en 2021, zouden Trump hebben geholpen financieringen, leningen en belastingvoordelen te krijgen. Op basis van het drie jaar durende onderzoek stelt James dat Trump minstens 250 miljoen dollar boete moet betalen voor het plegen van fraude. ‘Mijn boodschap is simpel: Het maakt niet uit hoe machtig je bent, het maakt niet uit hoeveel geld je denkt te hebben, niemand staat boven de wet,’ zei James buiten de rechtbank.

De pers was massaal uitgerukt om de komst van Trump te registeren. ‘Dit is een voortzetting van de grootste heksenjacht aller tijden,’ zei Trump toen hij de rechtbank binnenliep. Hij zei dat zijn financiële verklaringen ‘fenomenaal’ waren en betichtte James, zelf een vrouw van Afro-Amerikaanse komaf, van racisme.

Lees ook:

Recent verschenen