Bronnen

Weixin Weixin is het populairste communicatiemedium in China. De Tencent-groep, waartoe de tekst-, geluids- of MMS-applicatie behoort, rapporteert meer dan een miljard accounts. Maar Weixin is ook een blogplatform dat de Chinezen een ruimte van relatieve vrijheid geeft, in een zeer gecontroleerde mediaomgeving. Zo worden via dit medium rapporten, getuigenissen en meningen doorgegeven. Ook Weixin ontsnapt […]
Weixin is het populairste communicatiemedium in China. De Tencent-groep, waartoe de tekst-, geluids- of MMS-applicatie behoort, rapporteert meer dan een miljard accounts. Maar Weixin is ook een blogplatform dat de Chinezen een ruimte van relatieve vrijheid geeft, in een zeer gecontroleerde mediaomgeving. Zo worden via dit medium rapporten, getuigenissen en meningen doorgegeven. Ook Weixin ontsnapt echter niet helemaal aan censuur. Weixin biedt verder zoveel verschillende diensten aan op het gebied van e-commerce dat het een van de meest voorkomende betaalmethoden in China is geworden. De applicatie is in het buitenland gelanceerd onder de naam WeChat en biedt diensten aan in o.a. Frans en Engels.
Bekijk de artikelen van Weixin »
The Wall Street Journal Verenigde Staten | dagblad | oplage 2.617.000 Eigendom van Dow Jones & Company en de bijbel voor zakenmensen. Naast reportages van hoge kwaliteit drukt de krant hoofdredactionele commentaren af die zó patriottisch zijn, dat ze hun geloofwaardigheid verliezen. Het lezerspubliek bestaat voor 60 procent uit topmanagement, met een gemiddeld inkomen van 191.000 dollar en een […]
Verenigde Staten | dagblad | oplage 2.617.000 Eigendom van Dow Jones & Company en de bijbel voor zakenmensen. Naast reportages van hoge kwaliteit drukt de krant hoofdredactionele commentaren af die zó patriottisch zijn, dat ze hun geloofwaardigheid verliezen. Het lezerspubliek bestaat voor 60 procent uit topmanagement, met een gemiddeld inkomen van 191.000 dollar en een leeftijd van 55 jaar.
Bekijk de artikelen van The Wall Street Journal »
Mekong Review Australië | vier keer per jaar Tijdschrift met *hoogwaardige fictie, poëzie en longreads.* Mekong Review is een driemaandelijks Engelstalig literair tijdschrift over Zuidoost-Aziatische literatuur, met name Cambodjaanse, Birmese, Vietnamese, Laotiaanse en Thaise literatuur.
Australië | vier keer per jaar Tijdschrift met *hoogwaardige fictie, poëzie en longreads.* Mekong Review is een driemaandelijks Engelstalig literair tijdschrift over Zuidoost-Aziatische literatuur, met name Cambodjaanse, Birmese, Vietnamese, Laotiaanse en Thaise literatuur.
Bekijk de artikelen van Mekong Review »
Newsweek Verenigde Staten | weekblad | oplage 100.000
Dit wereldwijd verspreide weekblad is het op een na grootste van de VS, na Time. Sinds 2018 weer onafhankelijk. De formule is nog altijd ongewijzigd: analyse, internationaal nieuws, opinie, technologie, economie, cultuur en politiek.
Bekijk de artikelen van Newsweek »
P.M. Magazin Het tijdschrift P.M. (voorheen P.M. – Peter Moosleitner’s interessante tijdschrift) is een populair-wetenschappelijk tijdschrift in Duitsland met een focus op wetenschap en technologie. Het tijdschrift verschijnt maandelijks bij de Hamburgse uitgeverij Gruner + Jahr. P.M. staat ook voor een merkenfamilie waarin naast het blad P.M. verdere kennismagazines, het tv-programma P.M. en verschillende podcasts verschijnen.
Het tijdschrift P.M. (voorheen P.M. – Peter Moosleitner's interessante tijdschrift) is een populair-wetenschappelijk tijdschrift in Duitsland met een focus op wetenschap en technologie. Het tijdschrift verschijnt maandelijks bij de Hamburgse uitgeverij Gruner + Jahr. P.M. staat ook voor een merkenfamilie waarin naast het blad P.M. verdere kennismagazines, het tv-programma P.M. en verschillende podcasts verschijnen.
Bekijk de artikelen van P.M. Magazin »
Il Sole 24 Ore Italië | dagblad | oplage 177.000
Het prachtige resultaat van de fusie tussen Il Sole en 24 Ore. Financieel gezond, mede dankzij het zondagse magazine. Economisch nieuws heeft de voorkeur.
Bekijk de artikelen van Il Sole 24 Ore »
Corriera della Sera Italië | dagblad | oplage 220.000
Het eerste Italiaanse dagblad, opgericht in 1876, vermeldt nog altijd ‘della sera’ (‘avond’) in de titel, ook al verschijnt het al een eeuw in de ochtend. De serieuze en nuchtere krant is altijd onafhankelijk gebleven.
Bekijk de artikelen van Corriera della Sera »
De Bezige Bij De Bezige Bij is een Amsterdamse uitgeverij, die op 12 december 1944 illegaal werd opgericht door Geertjan Lubberhuizen en Rut Matthijsen. 360 publiceert soms voorpublicaties in samenwerking met Nederlandstalige uitgeverijen.
De Bezige Bij is een Amsterdamse uitgeverij, die op 12 december 1944 illegaal werd opgericht door Geertjan Lubberhuizen en Rut Matthijsen. 360 publiceert soms voorpublicaties in samenwerking met Nederlandstalige uitgeverijen.
Bekijk de artikelen van De Bezige Bij »
African Arguments Verenigd Koninkrijk | africanarguments.org Dit onlinetijdschrift is gewijd aan analyses over al wat speelt in hedendaags Afrika, en dient tevens als platform voor discussies daaromtrent. De site werd in 2007 gelanceerd door de Royal African Society, een Britse stichting die zich inzet voor een beter begrip van het continent.
Verenigd Koninkrijk | africanarguments.org

Dit onlinetijdschrift is gewijd aan analyses over al wat speelt in hedendaags Afrika, en dient tevens als platform voor discussies daaromtrent. De site werd in 2007 gelanceerd door de Royal African Society, een Britse stichting die zich inzet voor een beter begrip van het continent.
Bekijk de artikelen van African Arguments »
FOCUS Focus (geschreven als FOCUS) is een Duitstalig nieuwsmagazine dat wordt uitgegeven door Hubert Burda Media. Het werd in 1993 opgericht als alternatief voor het wekelijkse nieuwsmagazine Der Spiegel en heeft sinds 2015 haar hoofdkantoor in Berlijn. [Naast Spiegel en Stern is Focus een van de drie meest verspreide Duitse weekbladen. Het idee van FOCUS is […]
Focus (geschreven als FOCUS) is een Duitstalig nieuwsmagazine dat wordt uitgegeven door Hubert Burda Media. Het werd in 1993 opgericht als alternatief voor het wekelijkse nieuwsmagazine Der Spiegel en heeft sinds 2015 haar hoofdkantoor in Berlijn. [Naast Spiegel en Stern is Focus een van de drie meest verspreide Duitse weekbladen. Het idee van FOCUS is afkomstig van Hubert Burda en Helmut Markwort.De huidige hoofdredacteur van Focus sinds maart 2016 is Robert Schneider.
Bekijk de artikelen van FOCUS »
Ethiopia Insight Ethiopia Insight is een nieuwssite die ernaar streeft betrouwbare achtergrondinformatie te bieden bij Ethiopische problemen die internationaal worden onderbelicht. In het land zelf is objectieve verslaggeving zeldzaam. De site werd in 2018 gelanceerd door de voormalig Ethiopië-correspondent voor Bloomberg William Davison, een Brit met tien jaar ervaring in Ethiopische actualiteiten. Artikelen op de site worden […]
Ethiopia Insight is een nieuwssite die ernaar streeft betrouwbare achtergrondinformatie te bieden bij Ethiopische problemen die internationaal worden onderbelicht. In het land zelf is objectieve verslaggeving zeldzaam. De site werd in 2018 gelanceerd door de voormalig Ethiopië-correspondent voor Bloomberg William Davison, een Brit met tien jaar ervaring in Ethiopische actualiteiten. Artikelen op de site worden geproduceerd door een team van redacteuren, verslaggevers en commentatoren in Ethiopië en in het buitenland. Het medium is in de EU geregistreerd. In Ethiopië werkt de site samen met Local Insight Media.
Bekijk de artikelen van Ethiopia Insight »
Vsquare Het onderzoeksjournalistieke collectief Vsquare, dat samenwerkt in de Visegradlanden Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije, is vooral in Polen en Hongarije een van de laatste onafhankelijke journalistieke initiatieven die de macht controleren. De reikwijdte van de onderwerpen is breed: van milieu en sociale rechtvaardigheid tot georganiseerde misdaad en politiek. De belangrijkste missie is om burgers toegang […]
Het onderzoeksjournalistieke collectief Vsquare, dat samenwerkt in de Visegradlanden Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije, is vooral in Polen en Hongarije een van de laatste onafhankelijke journalistieke initiatieven die de macht controleren. De reikwijdte van de onderwerpen is breed: van milieu en sociale rechtvaardigheid tot georganiseerde misdaad en politiek.

De belangrijkste missie is om burgers toegang te geven tot geverifieerde informatie door middel van diepgaande, hoogwaardige onderzoeksrapportages en om onderzoeksjournalistiek te verspreiden als publiek goed. Ons doel is ook om onze collega's te ondersteunen en een toekomstige generaties journalisten en redacteuren in de regio op te leiden.

Ook wil het collectief de regionale samenwerking versterken. Tot dusver is de journalistiek in de genoemde landen voornamelijk individueel en op nationaal niveau beoefend. ‘We willen optreden als een grensoverschrijdende redactiekamer zonder winstoogmerk.’

VSquare is in het voorjaar van 2017 opgericht door gerenommeerde verslaggevers die verschillende journalistieke organisaties in de regio Visegrad vertegenwoordigen, waaronder Reporters ’Foundation (de exploitant van het project), Czech Centre for Investigative Journalism, Atlatszo.
Bekijk de artikelen van Vsquare »
The Economist Verenigd Koninkrijk | weekblad | oplage 1.114.680 Instituut van de Britse journalistiek. Opgericht in 1843 door een Schotse hoedenfabrikant tegen ‘de onnozelheid’ die de vooruitgang in de weg stond. Sinds jaar en dag de bijbel voor iedereen die zich interesseert voor internationaal nieuws. Liberaal, niet te verwarren met conservatief. Voor 85 procent buiten het koninkrijk […]
Verenigd Koninkrijk | weekblad | oplage 1.114.680 Instituut van de Britse journalistiek. Opgericht in 1843 door een Schotse hoedenfabrikant tegen ‘de onnozelheid’ die de vooruitgang in de weg stond. Sinds jaar en dag de bijbel voor iedereen die zich interesseert voor internationaal nieuws. Liberaal, niet te verwarren met conservatief. Voor 85 procent buiten het koninkrijk verkocht en voor de helft eigendom van de Financial Times.
Bekijk de artikelen van The Economist »
Courrier International Frankrijk | weekblad | oplage 205.000
De Franse 360. Sinds twintig jaar een begrip in de kiosk. Bijgenaamd het Pentagon van de journalistiek, omdat Courrier nauwlettend in de gaten houdt wat er over de hele wereld wordt geschreven door de media.
Bekijk de artikelen van Courrier International »
Quartz Verenigde Staten | website/app | qz.com
Nieuwsportal die in 2012 werd opgericht door de makers van The Atlantic, om in te spelen op de nieuwe wereld na de financiële crisis. De redactie, veelal bestaande uit oud-journalisten van Wall Street Journal en The New York Times, hecht aan moderne criteria als transparantie en vernieuwing. Gericht op economie en technologie.
Bekijk de artikelen van Quartz »
Een remedie tegen navelstaren?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven

360 heeft 1000 nieuwe leden nodig

Deze maand bieden wij daarom een deel van onze content gratis aan. Zo kunt u vast kennismaken met ons aanbod. Leden blijven toegang houden tot onze maandelijkse digitale editie en het archief.