Azië


Examenbende opgerold in China

14 februari 2017 - 08:00
In de stad Hengshui, in de Chinese provincie Hebei, arresteerde de politie een bende namaakexaminandi, meldt China Daily.

Japanse spruitjeslucht

10 februari 2017 - 08:00
Niet alleen in Nederland verlangen veel mensen terug naar vroeger. Ook in Japan speelt nostalgie soms op, zo schrijft The Japan Times.

Bekentenissen van een zelfmoordterroriste

8 februari 2017 - 18:00
Eind december werd in Jakarta een jonge vrouw aangehouden toen ze zich opmaakte om een zelfmoordaanslag te plegen op de presidentiële garde. Het weekblad Tempo wist haar op het politiebureau te spreken te krijgen. Een interview.

Gevaar bioindustrie: superbacteriën in China

30 januari 2017 - 08:00
‘Superbugs’ zijn bacteriën die resistent zijn tegen antibiotica. In China is nu een veelvoorkomende bacterie ontdekt die zich heeft ontwikkeld tot zo’n zeer lastig te bestrijden ziektekiem, met dank aan de bio-industrie. Dit meldt biotechsite STAT .

Dit land levert nu de meeste olie aan China

26 januari 2017 - 18:00
In China worden ze theekannetjes genoemd: olieraffinaderijen met een beperkte capaciteit. De grootste Chinese raffinaderijen betrekken hun olie nog steeds van Saoedi-Arabië, op basis van langlopende contracten. Maar de kleintjes halen hun olie inmiddels elders, schrijft Die Presse .

Bloggen in Vietnam doe je op eigen risico

22 januari 2017 - 17:20
De Vietnamese regering vervolgt haar critici met harde hand, en aarzelt niet om dissidente journalisten op te sluiten. De Thaise website Khaosod sprak in Ho Chi Minhstad met twee activistische Vietnamese bloggers.

Eindelijk kunnen we veilig naar het toilet in Japan

20 januari 2017 - 08:00
Iedereen die wel eens in Japan is geweest kent ze: de hightechtoiletten met onontcijferbare symbolen naast allerlei knopjes, die bij verkeerd gebruik tot ijskoude of juist te warme waterstralen op ongewenste plekken kunnen leiden. Met de Olympische Spelen van 2020 in het vooruitzicht komt daar nu hopelijk een einde aan, schrijft ArsTechnica .

Waarom veel Japanse bedrijven dit jaar honderd worden

4 januari 2017 - 08:00
Dit jaar bereiken meer dan duizend Japanse bedrijven de honderdarige leeftijd, zo schrijft The Japan Times .

Japan voert in het geheim gesprekken met Noord-Korea

20 december 2016 - 18:00
De Japanse regering heeft de afgelopen maanden in het geheim meerdere gesprekken gevoerd met Noord-Korea, volgens bronnen die goede contacten hebben met beide kampen. Dit meldt The Japan Times .

Is de Filipijnse president verslaafd?

19 december 2016 - 08:00
Rodrigo Duterte, de omstreden president van de Filipijnen, die doodseskaders loslaat op (vermeende) drugdealers en ook graag opschept over de moorden die hij zelf pleegde, gebruikt zeer zware pijnstillers. Dat leidt tot ongerustheid, schrijft The Straits Times .

Azië » Archief