Azië


Groot experiment voorziet miljoenen Chinezen van duurzame energie

28 juni 2017 - 16:00
De Chinese provincie Qinghai heeft haar zes miljoen inwoners een week lang alleen maar van duurzame energie voorzien. Fossiele brandstof werd hierbij volledig ingewisseld voor wind-, zon- en waterkracht.

Het einde van Chinglish

26 juni 2017 - 16:00
Het kan zo niet langer, vinden de Chinese autoriteiten. Het moet voor eens en altijd afgelopen zijn met Chinglish, die idiote en hilarische omzettingen van Chinese aankondigingen en waarschuwingen in krom Engels waar de hele wereld zich mee vermaakt, behalve de Chinezen zelf.

Een mislukt avontuur met deelfietsen

25 juni 2017 - 08:30
Het Chinese Wukong Bike leerde door schade en schande dat een avontuur in de deeleconomie alleen kan slagen als gebruikers ook daadwerkelijk bereid zijn om te delen.

Van sloppenwijk tot tenniscoach

23 juni 2017 - 16:00
Consumeren neemt een vlucht in Azië want de middenklasse groeit snel. De beurzen in opkomende economieën presteren dan ook uitzonderlijk goed.

Filipijnse economie is de tiende snelst groeiende ter wereld

22 juni 2017 - 07:00
Hoe bruut, bizar en onvoorspelbaar het gedrag van de Filipijnse president Duterte ook moge zijn, er is in ieder geval één groep mensen die met grote ogen naar de archipel in Zuidoost-Azië kijkt: economen stellen vast dat het bijzonder goed gaat met de Filipijnse economie.

Een slang tussen de noedels: restaurant dicht

21 juni 2017 - 16:00
Het is zo’n bericht waar je je eigenlijk geen voorstelling van wenst te maken: een vrouw in het zuiden van China vond een slang tussen de noedels van een afhaalrestaurant.

President Moon, 
man van de mensenrechten

12 juni 2017 - 16:00
De nieuwe Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in werkte zich op vanuit een eenvoudig milieu en is een democraat pur sang. Een profiel van het linkse dagblad The Hankyoreh.

Vermist: Chinese topmanager én 357 miljoen dollar

9 juni 2017 - 16:00
Bij het Chinese zuivelbedrijf Huishan Dairy is het grootste deel van de cash zoek. In plaats van 426 miljoen dollar staat er nog maar 69 miljoen op de rekening. Ondertussen is topmanager Ge Kun spoorloos. Zij was verantwoordelijk voor de financiën.

Kinderdag in Noord-Korea: nepgranaten gooien

7 juni 2017 - 16:00
Op de Noord-Koreaanse Dag van de Kinderunie deden kinderen ook dit jaar weer allerlei spelletjes, zoals nepgranaten gooien en een hindernisbaan afleggen. Dit alles met een namaak-AK47 over de schouder.

Modemerk Ivanka Trump onder vuur: Chinese activisten spoorloos

2 juni 2017 - 07:00
Waar zijn de drie activisten gebleven die onderzoek deden naar misstanden in een Chinese fabriek waar schoenen voor het merk van Ivanka Trump worden gemaakt? Na hun arrestatie zijn ze spoorloos, schrijft Time Magazine .

Azië » Archief