Azië


Een andere kant van Japan

22 augustus 2017 - 07:00
Meer dan negentig procent van de Japanse bevolking leeft in steden en daarmee is Japan een van de meest verstedelijkte landen ter wereld. Die verstedelijking is bepalend voor het beeld dat we van Japan hebben, maar het is niet het volledige beeld. Daarom maakte regisseur Eiji Iwakawa deze film.

Het verborgen leven van een Noord-Koreaanse vluchtelinge

8 augustus 2017 - 16:00
Al zeventien jaar leeft Zheng Jinsu in afzondering in het noordoosten van China. Sinds haar vlucht uit Noord-Korea heeft ze geen enkele legale status meer. Binnenkort gaat ze de grote oversteek wagen om naar Zuid-Korea of Thailand te reizen. Haar lot ligt dan in handen van op geld beluste mensensmokkelaars: ‘employés’. De vluchtelingen zijn vanaf het moment dat ze hun land verlaten officieel ‘landverraders’. 

Thaise douane controleert toeristen scherp

20 juli 2017 - 07:00
Als je Thailand binnen wilt met een toeristenvisum, dan bestaat de kans dat de Thaise douane je vraagt om 20.000 Baht (ruim € 500) in cash te laten zien, zo schrijft de Straits Times .

360 Tv-tip voor vanavond: Tokyo Idols

19 juli 2017 - 15:30
In Tokyo Idols gedragen mannen zich als idolate fans van meisjes die hun dochters zouden kunnen zijn.

Schaken: van India naar IJsland in duizend jaar

17 juli 2017 - 07:00
Onderstaande kaart uit 1949 toont hoe het schaakspel zich in duizend jaar over de wereld verspreidde, sinds de oorsprong in India rond het jaar 600.

Saté van hondenvlees op Bali

12 juli 2017 - 07:00
Activisten van Animals Australia zeggen bewijzen te hebben dat straatverkopers op Bali saté van hondenvlees aan onwetende toeristen verkopen.

Einde van het kurkumasprookje

11 juli 2017 - 07:00
Aan de specerij die bekend is onder verschillende namen zoals kurkuma, koenier, koenjit, geelwortel of Indiase saffraan, worden allerlei medische en magische kwaliteiten toegedicht. Maar helaas, ook het zoveelste onderzoek naar de vermeende geneeskracht van de specerij levert geen enkel overtuigend bewijs op.

Van opiumteler in Laos tot marihuanaboer in Californië

7 juli 2017 - 16:00
In hun thuisland Laos verbouwden de Hmong papaver, in Californië storten ze zich sinds kort massaal op de marihuanateelt. Commercieel aantrekkelijk, maar ook een kans om terug te keren naar hun boerenwortels en hun rurale levensstijl.

Dit Chinese zonnepanelenpark heeft de vorm van een panda

4 juli 2017 - 16:00
China zet serieuze stappen op weg naar duurzame ontwikkeling. Het land is inmiddels de grootste producent van zonne-energie ter wereld en daar past wel een panda bij, vond men in Datong.

Japanse miljardair ‘Masa’ wil de koning van het dataverkeer worden

4 juli 2017 - 07:00
Masayoshi Son is de rijkste man van Japan, met belangen in Yahoo, het Chinese Alibaba en robot Pepper. Hij bouwt aan een IT-imperium dat ons dagelijks leven met behulp van kunstmatige intelligentie ingrijpend kan gaan veranderen.

Azië » Archief