Azië


Onafhankelijke boekhandels in Hongkong onder vuur

19 oktober 2017 - 07:00
Flowbooks, een van de laatste onafhankelijke boekhandels van Hongkong, heeft eerder deze maand de deuren moeten sluiten om financiële redenen. De Chinese autoriteiten zullen daar niet rouwig om zijn, want China ontvoerde eerder al vijf boekhandelaren uit Hongkong. De boeken die ze verkochten stonden de autoriteiten niet aan.

Illegale abortus in Armenië

9 oktober 2017 - 07:00
In Armenië staat bij veel gezinnen het krijgen van een zoon voorop, meisjes zijn ongewenst. Abortussen door corrupte artsen, zelfs in een laat stadium, komen dan ook vaak voor – met alle gevaren van dien. Persoonlijke drama’s en een groeiend demografisch probleem voor Armenië zijn het gevolg, schrijft Die Zeit .

De volière met de meeste vogelsoorten ter wereld

6 oktober 2017 - 07:00
In Mysore, in zuidelijk India, bevindt zich Shuka Vana. Volgens het Guiness Book of Records bevat deze enorme volière de meeste vogelsoorten ter wereld: 468 om precies te zijn.

Myanmars onopgeloste kwesties

3 oktober 2017 - 16:00
Volgens historicus Thant Myint-U ligt de oorzaak van het huidige etnische conflict in Myanmar, de exodus van 120.000 Rohingya naar Bangladesh, in het koloniale en xenofobe verleden van het land. Een geschiedenisles.

Bezweet en betast maar wel altijd op tijd

19 september 2017 - 16:00
Te laat op je werk komen geldt in Japan als een doodzonde. En dus zitten de treinen tijdens het spitsuur overvol. Pogingen om het werkverkeer te spreiden liepen tot nu toe op niets uit. Een Japanse journalist ging op zoek naar de oorsprong van de Japanse pünktlichkeit.

De torenhoge ambities van webreus Alibaba

11 september 2017 - 16:00
De Chinese e-commercegigant Alibaba heeft torenhoge internationale ambities, maar Jack Ma voelt de hete adem van binnenlandse concurrenten in zijn nek.

De oma van de Apocalyps

6 september 2017 - 07:00
Ri Chun-hee is de 74-jarige dame die, het liefst in schreeuwend roze, met donderend optimisme iedere volgende nucleaire stap van Noord-Korea op televisie aankondigt. Ze is al een tijdje met pensioen maar dictator Kim Jong-un vertrouwt haar de belangrijkste militaire berichtgeving toe.

Na de ster volgde huurverhoging

4 september 2017 - 16:00
In 2015 werd Kai Kai Dessert in Hongkong in één klap wereldberoemd, toen het als eerste streetfoodrestaurant ooit een vermelding kreeg in de Michelingids. Het leverde eigenaar Chiu Wing Keng veel extra klanten op, maar ook een hoop gedoe.

Een meloen voor 
de prijs van een auto

2 september 2017 - 15:42
Japanners zijn geobsedeerd door luxefruit. Zo kan een zorgvuldig gekweekte meloen tot wel tienduizenden euro’s opbrengen. Journaliste Bianca Bosker ging op zoek naar de oorsprong van de meloenencultus.

Achthonderd meter klauteren om naar school te kunnen

1 september 2017 - 07:00
Op een bergtop in de Chinese provincie Sichuan ligt het piepkleine dorp Atuler. Er loopt geen weg naartoe en om naar school beneden in het dal te gaan, moet een groepje kinderen van zes tot vijftien jaar eens in de twee weken een reeks steile, rotan ladders afdalen langs een bergwand van 800 meter.

Azië » Archief