Streaming verdringt bioscoop

South China Morning Post | Hong Kong  |  5 July 2020 - 10:51 5 Jul - 10:51

Zowel in de Verenigde Staten als in China zijn bioscoopeigenaren bang klandizie te verliezen aan de opkomende streamingplatforms. Helemaal nu die tijdens het sluiten van de bioscopen door de covid-19-maatregelen ook nog eens filmpremières gratis beschikbaar stellen. Krijgen ze na de pandemie de bioscoopzalen weer vol, of wordt de thuisbioscoop het nieuwe normaal?

Overal ter wereld zijn bioscopen in de greep van de angst. De uitbaters worden niet alleen geplaagd door de gevolgen van de coronapandemie, maar ook door een andere dreiging die daardoor is ontketend: die van het ontembare monster van de streamingdiensten. De populariteit van video on demand is gigantisch gestegen, nu zowel de filmfanaat als de incidentele bioscoopganger vanwege de lockdown is aangewezen op films in de huiskamer.

Als gevolg van de opkomst van partijen als Netflix, Amazon Prime en – misschien een veeg teken dat de grote studio’s eieren voor hun geld beginnen te kiezen – Disneys eigen Disney+, soebatten filmmakers en studiobonzen al jarenlang over de voor- en nadelen van het online aanbieden van films. Maar het dichtgooien van bioscopen overal ter wereld versnelt de sprong in het digitale diepe die toch al onafwendbaar leek.

360 Magazine werkt aan een nieuwe website. Om je vast kennis te laten maken met ons digitale aanbod, bieden we tijdelijk 5 gratis artikelen aan.

Klik hier om je gastabonnement te activeren

Plaats een reactie