Economie


Facebook-gebruik loopt terug

13 November 2019 - 20:00
In 2017 brachten Amerikanen gemiddeld 14 uur per maand door op Facebook, maar die hoeveelheid is in 2019 met 26% gedaald tot 9 uur, aldus onderzoek door het Amerikaanse tech-consultancybedrijf Activate.

Lont in het kruidvat

13 November 2019 - 10:00
Republikeinse parlementsleden bestormden onlangs het kantoor waar achter gesloten deuren een getuigenis werd afgelegd in het onderzoek naar een afzettingsprocedure. Trump beschuldigt de ‘deep state’ van kwaadwillende ambtenarij, sabotage en spionage.

‘Wij staan niet meer toe dat onze dochters vertrekken’

11 November 2019 - 10:00
Vrouwen op Timor beginnen met de verkoop van zelfgeweven producten om de armoede te bestrijden en te voorkomen dat hun naasten al dan niet vrijwillig naar het buitenland vertrekken.

Zuid-Korea boycot Japanse producten

10 November 2019 - 20:00
De export van bier van Japan naar Zuid-Korea is in september gedaald met maar liefst 99,9% vergeleken met vorig jaar.

Grootste Russische bank stapt in tech

9 November 2019 - 20:00
Sberbank, staatsbank en de grootste bank van Rusland, koopt een belang van $170 mln ofwel 35% in technologiegigant Mail.ru., onder meer eigenaar van Ruslands grootste sociale mediasite VK, ook wel bekend als de Russische variant van Facebook, en de belangrijkste producent van online games van het land.

Witwassende topadvocaat

8 November 2019 - 20:00
Andorra heeft €76,5 mln bevroren op de bankrekeningen van Juan Ramón Collado, advocaat van de voormalige Mexicaanse president Enrique Peña Nieto. Collado, die in Mexico bekendstaat als dé advocaat voor kapitaalkrachtigen, werd op 9 juli in Mexico City gearresteerd en zit sindsdien vast voor verschillende misdrijven, waaronder pogingen tot het witwassen van geld in Andorra.

Finse gevangenen leren AI

7 November 2019 - 14:00
Een gevangenis in Turku, in het zuiden van Finland, is aangemerkt als proeftuin voor de ontwikkeling van ‘slimme’ gevangenissen. In sommige cellen en bibliotheken zijn laptops en tablets beschikbaar gesteld waarmee gevangenen onder meer een cursus kunstmatige intelligentie (AI) kunnen volgen.

Beveiligingslek in robothotel

6 November 2019 - 14:00
De Japanse hotelketen HIS Group beheert in Tokio sinds 2015 verschillen- de hotels onder de naam Henn Na Hotel, ofwel ‘Vreemd Hotel’, die worden bemand door robots. Bij de receptie worden gasten ingecheckt door humanoïde of dinosaurusbots, via gezichtsherkenningstechnologie komen klanten hun kamer binnen en in de kamer is een robot aanwezig die onder meer vragen kan beantwoorden, de verlichting en verwarming kan regelen en kan helpen bij online winkelen.

Overheden wantrouwen drankindustrie

5 November 2019 - 20:00
Alcohol is het meest schadelijke roesmiddel, vooral vanwege schade die wordt berokkend aan niet-gebruikers door bijvoorbeeld dronken bestuurders, zo blijkt uit Brits onderzoek. Geen wonder dus dat overheden matiging propageren. Drankproducenten beweren daaraan mee te werken door bijvoorbeeld waarschuwende teksten in advertenties op te nemen, maar het is de vraag hoe oprecht ze zijn, aldus The Economist .

Scientology koopt vastgoed in stilte

5 November 2019 - 14:00
Door maandenlang speurwerk van Tampa Bay Times is de stad Clearwater in Florida erachter gekomen dat Scientology en zijn aanhangers de afgelopen drie jaar 103 miljoen dollar hebben neergeteld om grote delen van het centrum op te kopen.

Economie » Archief