Economie


Bangladesh shopt via Facebook

5 August 2020 - 09:00
In Bangladesh vindt het overgrote deel van de onlinehandel plaats via Facebook omdat marktplaatsen als Amazon of eBay ontbreken. Inmiddels zijn er duizenden gespecialiseerde Facebookpagina’s en -groepen gericht op de meest uiteenlopende wensen, of het nu om sieraden, kleding, cosmetica, auto-onderdelen of parkieten gaat.

Luchtvaart Zuidoost-Azië stokt

4 August 2020 - 09:00
Budgetmaatschappijen in Zuidoost-Azië waren de afgelopen tien jaar een belangrijke drijvende kracht voor vliegtuigbouwers en leasemaatschappijen.

Turkse groenteboeren gestraft voor hoge prijzen

1 August 2020 - 09:00
Vanwege de hoge inflatie zijn groente en fruit in Turkije ruim 30 procent duurder geworden. De Turkse regering treedt hiertegenop door boetes te heffen voor wat ze woekerprijzen noemt.

Volgens deze ‘piraten van de techindustrie’ is een nieuwe iPhone doodzonde van je geld

27 July 2020 - 11:00
De jongens achter het bedrijf iFixit laten zien hoe je alles kunt repareren, van iPhone tot broodrooster. Hun missie is niet zo veel mogelijk geld verdienen, maar ‘de groei van de wegwerpcultuur bestrijden’. Ze bouwden er een enorm bedrijf mee op – en kregen het met Apple aan de stok.

Toyota Venezuela langer dicht

24 July 2020 - 09:00
De Japanse autofabrikant Toyota wilde weer beginnen met zijn fabrieksactiviteiten in Venezuela, maar wacht daar toch nog maar even mee omdat het land strengere maatregelen heeft afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Leegstand in New York

20 July 2020 - 09:00
Het aantal leegstaande huurappartementen in Manhattan bereikte vorige maand een recordniveau. Vanwege de coronapandemie was het voor makelaars onmogelijk om appartementen aan potentiële huurders te tonen en ondertussen vertrekken veel New Yorkers uit de stad.

Afhankelijk van olie

17 July 2020 - 09:00
Van alle landen in de wereld is Koeweit het afhankelijkst van olie-inkomsten, zo blijkt uit een rapport van de Wereldbank.

Economie » Archief