Economie


Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang een longread kado!

19 maart 2018 - 23:21
U ontvangt na bevestiging een van de artikelen uit onze European Press Prize-selectie kado! Klik hier om u in te schrijven.

Hoe twee Spaanse broers rijk worden van crowdfarming

13 maart 2018 - 07:30
Het slaperige dorpje Bétera in de Spaanse provincie Valencia, kijkt met grote ogen naar de stroom van bezoekers uit Midden-Europa die sinds kort bijna dagelijks het stadje aandoet. De bezoekers hebben maar één doel: in de sinaasappelboomgaard van Naranjas del Carmen de boom te zien die er speciaal voor hen is geplant.

De jacht op Netflix is geopend

8 maart 2018 - 16:00
De studio’s in Hollywood en de techbedrijven in Silicon Valley hebben de achtervolging ingezet 
op Netflix, het platform met 117,8 miljoen abonnees. Wie te laat is gestart, zal de eindstreep wellicht niet halen.

Chinezen moeten leren betalen voor muziek

7 maart 2018 - 16:00
Chinese consumenten zijn eraan gewend dat muziek op internet gratis is. Internetgigant Tencent probeert ze langzaam van die gedachte af te brengen.

Het moeizame samenleven van mens en robot

7 maart 2018 - 07:30
Inwoners van San Francisco richten in toenemende mate hun agressie op robots, of het nu om zelfrijdende auto’s gaat, om beveiligingsrobots, of om robots die pakketjes afleveren.

Rechtvaardig loon, bestaat dat?

5 maart 2018 - 16:19
Een nieuwe Duitse wet zou salarissen transparanter moeten maken. Maar dan nog blijft een volledig rechtvaardige beloning een utopie – of het nu voor een man of een vrouw is.

The Investigative Reporting Award: Wissen, of niet?

1 maart 2018 - 22:27
Elke dag worden wereldwijd meer dan 1 miljoen Facebook-berichten aangemeld als ontoelaatbaar. Alle meldingen, ongeveer duizend per dag per persoon, worden beoordeeld door content-moderators aan de hand van complexe communitystandards. Veel van de ‘wisarbeiders’ zijn na het maandenlang uitfilteren van haat, seks en geweld zo murw dat ze vrijwel alles doorlaten. Anderen lopen ernstige trauma’s op. Sz-magazin verdiepte zich in de arbeidsomstandigheden voor dit nieuwe beroep en sprak met een aantal ex-medewerkers.

Miljoenen Chinese kinderen groeien op zonder hun ouders | Video

26 februari 2018 - 07:30
De snelle modernisering van China eist zijn tol. Om mee te kunnen blijven draaien in het systeem laten miljoenen ouders hun kinderen op het platteland achter om elders geld te kunnen verdienen. Zo ook in deze korte, aangrijpende documentaire van Max Duncan.

Economie » Archief