Economie


Mogen daklozen worden opgepakt?

15 november 2018 - 21:29
Een nieuwe wet in Hongarije verbiedt daklozen op straat te slapen, op straffe van een taakstraf of opsluiting. De VN is tegen en ook in Hongarije zelf is de wet niet onomstreden. Deze verslaggever annex balletdanser vindt van niet.

Reader 16 | In Jemen sterven meer mensen van honger dan door geweld

29 oktober 2018 - 16:00
De Verenigde Arabische Emiraten voeren een eindeloze oorlog tegen de Houthi-rebellen in het noorden van Jemen. In plaats van alles in goede banen te leiden, helpen ze het land te gronde te richten. Een reportage vanuit Al Mukalla, een zuidelijke stad in crisis.

Reader 16 | Minidossier truckers: Voor een hongerloon Europa door

27 oktober 2018 - 08:14
Het rommelt in de transportsector. Vrachtwagenchauffeurs klagen over slechte arbeidsomstandigheden en marktinflatie. Over de West-Europese snelwegen rijden Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs ver onder West-Europees minimumloon en soms weken achtereen.

Reader 16 | Minidossier truckers: Saksen komt in actie

27 oktober 2018 - 08:13
Vrachtwagenchauffeurs op de West-Europese wegen komen steeds vaker uit Oost-Europa. Ze zijn maanden van huis en krijgen ver onder West-Europese norm betaald. Dat is niet alleen slecht voor hen, maar ook voor de branche.

Reader 16 | Minidossier truckers: Niet langer een droombaan

27 oktober 2018 - 08:07
In Polen geldt vrachtwagenchauffeur niet langer als droombaan. Jongeren laten zich afschrikken door de arbeidsomstandigheden, werkgevers helpen de markt met lage prijzen om zeep.

Reader 16 | Webdocumentaire: Poppy

22 oktober 2018 - 13:23
Deze ontluisterende, interactieve reis langs drie internationale routes laat tot in detail zien hoe drugsgeld wereldwijd onrust, conflicten en illegaliteit veroorzaakt.

Economie » Archief