Economie


In dit hippiehotel werkt Silicon Valley aan zichzelf

18 januari 2018 - 15:55
In de voormalige hippiekolonie Big Sur, onder San Francisco, wemelt het tegenwoordig van de techies. Met chant-sessies, yoga en gitaarmuziek proberen ze hun twijfels over de zin van hun werk te bezweren.

De shoppingmall 
is koning in Thailand

17 januari 2018 - 16:00
In de Thaise hoofdstad Bangkok schieten de overdekte winkelcentra als paddenstoelen uit de grond. Staan ze symbool voor het lege consumptiekapitalisme? Of juist voor de veerkracht van de nieuwe middenklasse?

Aldi: vertrouwen is goed maar controle is beter

10 januari 2018 - 07:30
Aldi staat voor goedkoop. Maar Aldi staat ook voor een paranoïde bedrijfsvoering, met minutieuze voorschriften waarvan de naleving tot op de letter wordt gecontroleerd. Een voormalig rayonleider van de Duitse superdiscount geeft opening van zaken.

Waarom je verslaafd bent aan je telefoon | Video

8 januari 2018 - 15:57
Tristan Harris, voormalig productfilosoof bij Google, trekt nu de wereld in om gebruikers te laten zien hoe ze verslaafd worden gemaakt aan hun smartphones. In dit filmpje legt hij uit hoe en waarom dat gebeurt en waarom het kwalijk is.

De 10 best gelezen artikelen van 360 Magazine in 2017

25 december 2017 - 09:00
Op nummer 7: Waarom Mark Zuckerberg een genie is Met Facebook bouwde Mark Zuckerberg een van de succesvolste bedrijven van onze tijd, met trekjes van een messianistische sekte. In een voorpublicatie uit zijn boek Start-upmania beschrijft voormalig Facebookmedewerker Antonio García Martínez hoe Zuckerberg op oorlogspad grote concurrent Google eronder kreeg.

Economie » Archief