Economie


Dossier | Waar rook is, is vuur

2 maart 2019 - 15:01
Uit een exclusief onderzoek van journaliste Marie Maurisse voor de actiegroep Public Eye blijkt dat de Zwitserse tabaksindustrie een dubbele standaard hanteert: sigaretten die in Afrika worden verkocht zijn giftiger dan de sigaretten die in Europa worden gerookt. Bedrijven hebben daar 
vrij spel in, domweg omdat regeringen niet over de middelen beschikken om een proactief gezondheidsbeleid te voeren.  

Zuid-Italianen zijn al net zo arm als Polen

1 maart 2019 - 09:12
De Italiaanse economie zal voorlopig nog niet aantrekken, blijkt uit de laatste prognoses. Dat is een harde dobber voor een land dat als enige in Europa 
de crisis van 2008 nog niet te boven is.

Vietnam wordt oud voordat het rijk is

28 februari 2019 - 17:04
De gemiddelde Vietnamees is momenteel nog maar 26 jaar oud, maar het land vergrijst in hoog tempo. En het gesocialiseerde zorgstelsel is, mede door misbruik, minder toereikend dan het lijkt.

Wie wil er nou een leeuw doden?

26 februari 2019 - 10:54
Gretige jagers zijn bereid een klein fortuin neer te tellen om wilde dieren dood te schieten. 
Het avontuur trekt, de adrenaline, tal van redenen. Het grootste probleem is dat de complexiteit van het wildbeheer de meeste ontgaat.

Paaien met donaties, investeringen en beloften

24 februari 2019 - 16:00
Huawei, de grootste telecomfabrikant ter wereld, die ervan wordt beschuldigd zich te lenen voor spionage door de Chinese overheid, probeert al vijftien jaar bij Europese overheden in het gevlij te komen met een uitgekiende lobby, beloften van nieuwe banen en investeringen in onderzoek.

CHINA | Everzwijnen in Hong Kong

24 februari 2019 - 14:00
Hong Kong bestaat voor een kwart uit bebouwing, de rest is tropisch regenwoud waar wilde dieren als apen, slangen, stekelvarkens en everzwijnen voorkomen.

Omstreden Amerikaan bouwt ‘trainingscentrum’ in China

22 februari 2019 - 09:56
Wereldnieuws | Erik Prince is een voormalige marinier die ooit het zeer omstreden Blackwater oprichtte. Omstreden, want het bedrijf, dat wereldwijd beveiligers en huursoldaten levert, heeft een bloedig verleden vol oorlogsmisdaden in onder meer Afghanistan en Irak.

# 155 is er! Sjoemelsigaretten

21 februari 2019 - 15:31
Dankzij advocate Bénédicte Ficq weten we dat tabaksfabrikanten nergens voor terugdeinzen om hun product aan zoveel mogelijk consumenten te kunnen verkopen.

Economie » Archief