Luxe leegstand in New York

Kort nieuws | The Atlantic  | 30 January 2020 - 20:0030 Jan - 20:00

Van de nieuwe luxe appartementen die de afgelopen vijf jaar in New York zijn gebouwd, is bijna de helft nog steeds niet verkocht. En dat terwijl een groot deel van de middenklasse zoekt naar grotere woonruimte. Ondertussen telt de stad zo’n 80.000 daklozen.

De luxemarkt is dan ook niet gericht op de lokale bevolking, maar op buitenlanders die miljoenen dollars kunnen spenderen aan een tweede, derde of vierde huis. Maar de Chinese economie is vertraagd en door dalende olieprijzen is de vraag naar een riant pied-à-terre onder Russen en rijken uit het Midden-Oosten scherp gedaald.

Inmiddels let het Amerikaanse ministerie van Financiën scherp op het witwassen van geld via luxe onroerend goed. Ondanks de druk van nerveuze geldschieters, zijn projectontwikkelaars terughoudend om prijzen te plotseling of te drastisch te verlagen. De gemiddelde prijs van een nieuw appartement in New York steeg tussen 2011 tot 2019 zelfs van $1,15 mln naar $3,77 mln.

» Lees verder

(The Atlantic, Washington)

» Abonneer u op onze nieuwsbrief: wekelijks berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie