Nu in de winkel

06 February t/m 20 February

VASTE RUBRIEKEN

Wereldnieuws
Actuele gebeurtenissen wereldwijd, in woord, beeld en citaat.

Controverse
Is Huawei nog uit het Europese 5Gnetwerk te weren?

Dossier: Beter eten
Voor het eerst in de geschiedenis is overgewicht een groter probleem dan ondervoeding. Hoe dat mogelijk is? We nemen de tijd niet meer om te eten. Erover nadenken schiet er zelfs bij in.

Lage landen
In Brussel worden hele naties met stereotypen aangeduid. Handig voor nieuwe lidstaten en voor ambtenaren die tijdelijk in het Europees parlement rondlopen.

DE CONTINENTEN

Vossenstreken
Europa | De Russische president Vladimir Poetin heeft bedacht hoe de machtsoverdracht over vier jaarin zijn voordeel moet verlopen.

Drugscriminelen aan het woord
De Amerika’s | Mexicaanse sociologe interviewde voormalige narco’s; allemaal rechtvaardigen ze hun intrede in de drugswereld als de ‘enige optie’ om te overleven.

Ghosn en de Japanse bedrijfscultuur
Azië | De arrestatie, detentie en spectaculaire vlucht van voormalig Nissantopman Carlos Ghosn roept vragen op over het Japanse rechtsstelsel.

Peperdure Wagyu-biefstuk
Midden-Oosten | Ryad investeert in amusement om de nietolieeconomie op gang te helpen. Met succes.

Vastgoedspeculatie in Lagos
Afrika | De Nigeriaanse megastad groeit maar door. De meeste grond is in handen van ontwikkelaars die families uit hun huizen verdrijven.

HORIZON, CULTUUR & WETENSCHAP

Vuilnisland
Fotograaf Eniac Martínez baande drie jaar lang door de enorme afvalbergen van Mexico en legde vast wat massaconsumptie aan rotzooi oplevert.

Kapers op de kust
Op de gevaarlijkste zeeroute in de Golf van Guinee werd eerste stuurman Boris Oyebanji gegijzeld door piraten om vervolgens zelf voor piraat te worden aangezien.

Gerecenseerd
Een selectie uit door de buitenlandse pers beschreven concerten, voorstellingen, boeken, films en exposities die naar Nederland komen.