Politiek


Oldskool hacker bestrijdt nu cybercrime

20 september 2019 - 10:00
‘’s Werelds meest gezochte hacker’ Kevin Mitnick is na vijf jaar in de gevangenis nu een white hat en houdt zich aan de wet. Hij adviseert tegenwoordig bedrijven – en ons – over veiligheid online.

WAT ZIJ ZEGGEN OVER... Boris en zijn (vermeende) staatsgreep

17 september 2019 - 16:00
Boris Johnson stuurde onlangs het Britse parlement naar huis. Wat vinden internationale opinieleiders van de situatie en wat denken zij over de (vermeende) staatsgreep van Boris Johnson?

Stad van de toekomst midden in de woestijn

13 september 2019 - 10:00
Kroonprins Mohammed bin Salman van Saoedi-Arabië doet er alles aan om een ‘in zichzelf gekeerd en volledig van olie afhankelijk koninkrijk’ om te vormen tot een moderne economie. Voor 500 miljard dollar bouwt hij aan een fantasiestad midden in de woestijn.

Eendrachtige protest jonge betogers Hongkong

12 september 2019 - 16:00
Sinds de teruggave aan China heeft Hongkong al heel wat vreedzame bewegingen gekend. Deze keer staat solidariteit voorop bij een generatie die strijdt voor de vrijheid.

China houdt demonstranten in Vancouver in de gaten

11 september 2019 - 20:00
De Canadese stad Vancouver heeft een van de hoogste concentraties etnische Chinezen in Noord-Amerika. Velen zijn afkomstig uit Hongkong en emigreerden naar Canada rond de overdracht van de soevereiniteit over Hongkong door Groot-Brittannië aan China in 1997.

Turkije voorloper gebruik dodelijke drones

11 september 2019 - 10:00
Het gebruik van dodelijke drones is geen monopolie meer van de VS. Turkije is verder dan andere landen met de ontwikkeling van eigen drones, het is ook het enige land dat ze geregeld inzet op eigen bodem, bij haar decennialange strijd tegen de separatisten van de Koerdische Arbeiderspartij, de PKK .

Inefficiënt gebruik grondwater

10 september 2019 - 16:00
Pakistan koerst af op een ernstige watercrisis in 2025. Er is minder dan 3.000 kubieke meter water per inwoner per jaar beschikbaar, veel minder dan in de omringende landen. De regering moet nu in actie komen.

Hondurezen weg uit ‘droogtegordel’

10 september 2019 - 10:00
Een dikke half miljoen mensen heeft te lijden onder droogte in Honduras. Hun oogsten zijn mislukt door de klimaatverandering en de miljoenen investeringen die de voedselcrisis zouden moeten bestrijden verdwijnen in andermans zakken.

Graf Mussolini wordt heropend

9 september 2019 - 14:00
‘Goed voor het toerisme,’ zegt burgemeester Roberto Canali van Predappio, het geboortedorp van Benito Mussolini, over zijn voorstel om de crypte van Mussolini in Predappio permanent voor het publiek te heropenen.

De macht om onschuldigen te criminaliseren

8 september 2019 - 09:41
Asielzoekers in het Amerikaanse immigratiesysteem krijgen te maken met een omgekeerde bewijslast binnen een rechtssysteem dat hun vreemd is. Hoe bewijs je dat het land dat je ontvlucht bent te gevaarlijk is om een enigszins normaal bestaan te garanderen? Auteur Francisco Cantú werkt als vrijwilliger bij organisaties die immigranten bijstaan. Hij kan nauwelijks bevatten hoeveel macht de overheid uitoefent over het leven en het lot van vluchtelingen.

Politiek » Archief