Politiek


Brussels lof uit populistische hoek

18 december 2018 - 11:00
Het Vlaams Belang krijgt steun van Steve Bannon en Marine Le Pen in de strijd tegen het migratiepact. Hoe meer onvrede 
in Europa, hoe groter de voedingsbodem voor anti-Europees sentiment.

Valt Trump nu toch door 
de mand?

17 december 2018 - 20:33
Wereldnieuws | Voor en na Trumps verkiezing zijn tal van verhalen gepubliceerd over zijn leugenachtige praktijken als zakenman. Schijnbaar waren dat ook de kwaliteiten, of tekortkomingen, waarmee hij het presidentschap veroverde. Ze maakten hem in elk geval niet minder populair bij miljoenen boze, verongelijkte Amerikanen.

Liggende opstand

17 december 2018 - 18:31
Wereldbeeld: Argentijnse vrouwen zijn massaal op de breedste boulevard ter wereld gaan liggen, de Avenida 9 de Julio in Buenos Aires, uit protest tegen machismo en geweld.

May, kijk eens naar 
het Noorse model

17 december 2018 - 16:27
In Downing Street wordt steeds vaker gekeken naar het Noorse model, nu het er (vooralsnog) naar uitziet dat premier Theresa May haar deal niet door het Lagerhuis zal krijgen.

Spaanse prostitutiewet pakt vooral klanten aan

15 december 2018 - 10:48
WERELDNIEUWS | De Spaanse socialistische partij 
 PSOE bereidt een allesomvattende prostitutiewet voor om enige ordening aan te brengen in de praktijk van sekswerkers. Prostitutie is een verschijnsel dat in Spanje verboden noch gereglementeerd is. Toch gaat in het ‘seksbedrijf’ naar schatting 3,7 miljard euro per jaar om.

Woede 
verspreidt zich snel

14 december 2018 - 15:35
Historicus Anne Applebaum over de vraag hoe een beweging die een maand geleden nog niet bestond zo snel zo groot kon worden. De demonstranten zijn vooral gewoon boos.

Steun is nodig, geen hoon of haat

14 december 2018 - 13:48
Radicale krachten verkneukelen zich over de problemen waarmee Emmanuel Macron momenteel wordt geconfronteerd. Waar ze op hopen is een politieke omwenteling bij de verkiezingen voor het Europees parlement in mei.

Door de ogen van Monsieur le Président

14 december 2018 - 11:57
De hoogtijdagen van Emmanuel Macron lijken geteld. Valt het massale protest hem aan te rekenen? En is hij in staat het tij te keren? De twijfels stapelen zich op.

Hij is er! # 151

13 december 2018 - 15:30
‘Laat ze dan een brioche eten,’ zou koningin Marie Antoinette hebben gezegd toen zij vanuit haar koets voor het eerst het hongerende gepeupel van Parijs ontwaarde, dat om brood schreeuwde.

Dossier | ‘Jullie zullen er spijt van krijgen, hoeren’

11 december 2018 - 11:00
Een vrouwelijk lid van het Libanese parlement krijgt heftige, seksueel getinte beledigingen over zich heen, omdat zij de corruptie uitgaven van de president aan de kaak durft te stellen.

Politiek » Archief