Politiek


# 156 is er! Paspoortprivilege

22 maart 2019 - 12:59
Eerst kwam ze in haar eentje naar Nederland, hoewel ze liever op Spaans grondgebied was gebleven, maar daar viel geen droog brood te verdienen, een paar boterhammen misschien, nooit genoeg voor het hele gezin.

‘We delen de littekens’

20 maart 2019 - 15:55
Interactieve documentaire | Twaalf afzonderlijke verhalen en een gezamenlijk gesprek over de invloed van IS op de levens van nageblevenen, Syrische vluchtelingen, teruggekeerden.

‘Niet opgeven’, zei de politie. ‘De volgende keer gaat het jullie lukken’

15 maart 2019 - 14:06
Sinds de anti-immigratiewet van de extreemrechtse Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini in werking trad, krijgen asielzoekers die de oversteek naar Italië wagen geen humanitaire verblijfsvergunning meer. Na aankomst wacht velen een volgende vlucht: door de besneeuwde Alpen richting Frankrijk.

Terugkeren na IS. ‘Ik dacht dat ik het juiste deed’

13 maart 2019 - 09:51
Hoda Muthana en Kimberly Polman verbrandden beiden alle schepen achter zich toen ze naar het kalifaat vertrokken om te trouwen. Ze twitterden boodschappen als ‘Beschiet ze vanuit auto’s en laat al hun bloed vloeien, of huur een grote vrachtwagen en rijd over ze heen’. Tot ze begonnen te realiseren dat ze een fout hadden gemaakt.

Wat een no deal-brexit voor Nederland betekent

4 maart 2019 - 17:08
Veel Nederlanders denken dat de gevolgen van een no deal-brexit wel mee zullen vallen. The Washington Post legt helder uit waarom dat niet het geval is.

Erdogan voert een zinloze strijd

4 maart 2019 - 08:49
De geharnaste taal van de Turkse president aan het adres van de Koerden maakt deel uit van zijn strategie om aan de macht te blijven. Maar het werkt averechts.

Hervorming islam vergt moed

28 februari 2019 - 17:00
Omdat de islam er niet in is geslaagd te hervormen, vindt de religie geen aansluiting meer bij het leven van de moslims. De enige oplossing, zegt de Turkse schrijver Levent Gültekin, is de scheiding van kerk en staat.

De lange arm van 
de Iraanse revolutie

27 februari 2019 - 10:06
Na veertig jaar houdt de Iraanse revolutie nog altijd stand. Ze beroerde de wereldpolitiek en stimuleerde het islamisme in het Midden-Oosten. Nu maakt 
Iran zich op voor een nieuwe omwenteling.

Iran blijft een Amerikaanse obsessie

27 februari 2019 - 10:00
Veertig jaar geleden werden 52 Amerikanen gegijzeld gehouden op de ambassade in Teheran. Daarna is er nooit meer een Amerikaans consulaat geopend.

‘De huidige situatie 
in Iran is onhoudbaar’

26 februari 2019 - 16:30
Shirin Ebadi, advocaat, mensenrechtenactivist en winnares van de Nobelprijs voor de Vrede in 2003, roept op tot een verandering van regime. ‘Ook ik 
was ervan overtuigd dat het Iraanse volk vrijer 
en gelukkiger zou worden door de revolutie. Maar we hebben ons vergist.’

Politiek » Archief