Politiek


Algerije stuurt opnieuw migranten de woestijn in

16 juli 2018 - 07:30
De Algerijnse regering is opnieuw begonnen met het uitzetten van migranten in de Sahara. Bij een temperatuur van 40 graden zwerven momenteel zo’n vierhonderd verzwakte mensen door een van ’s werelds meest onherbergzame gebieden, aldus een medewerker van de VN.

De roekeloze verscheurdrift 
van Donald Trump

11 juli 2018 - 16:00
President Trump schijnt elk document dat door hem is afgehandeld direct te verscheuren. Omdat het onbegonnen werk is hem dat af te leren, en elk officieel epistel gearchiveerd dient te worden, plakken medewerkers de snippers weer aan elkaar. Handmatig, met transparante tape.

Solidariteit 
is ver te zoeken

10 juli 2018 - 16:00
Waar worden vluchtelingen nog welkom geheten, nu eerst de buitengrenzen bewaakt moeten worden en er pas dan weer gekeken kan worden naar de verdeling van de opvang?

Hindoenationalisten herschrijven de geschiedenis

6 juli 2018 - 16:00
De invloed van Indiase hindoenationalisten reikt steeds verder, schrijft politica en ondernemer Shamli Prakash. In schoolboeken wordt de rol van moslims en seculiere hindoes weggemoffeld.

De koning en 
het muziekfestival

5 juli 2018 - 16:00
In Swaziland, officieel het Koninkrijk eSwatini, regeert koning Mswati III met ijzeren hand. Wonderlijk genoeg vindt hier ook het hippieachtige muziekfestival Bushfire plaats, waarvan de waarden lijnrecht tegenover die van de vorst staan.

Visum voor wettelijke homopartners in Hongkong

5 juli 2018 - 07:30
Door een uitspraak van Het Hof van Beroep van Hongkong kunnen wettelijk erkende homoparen van expats nu een visum aanvragen voor hun partner, net zoals gehuwde heteroseksuele paren dat al konden.

Antisemitisme neemt (niet) toe in Europa

4 juli 2018 - 16:00
Het antisemitisme is in Europa niet aan een opmars bezig, maar wordt zichtbaar door social media. De meeste anti-Joodse sentimenten zijn van het ouderwetse nationalistische slag.

Vrienden maken 
zit Rutte in het bloed

2 juli 2018 - 16:00
Mark Rutte is hot in Europa en geldt inmiddels als belangrijkste kandidaat om Donald Tusk op te volgen als voorzitter van de Europese Raad. Het invloedrijke Brusselse blog Politico schreef een profiel van de Nederlandse premier, die altijd en overal coalities weet te smeden.

Mexico kiest een nieuwe president

1 juli 2018 - 08:30
Het geteisterde Mexico kiest vandaag een nieuwe president. Alles wijst erop dat onafhankelijk kandidaat Andrés Manuel López Obrador de verkiezingen gaat winnen. Nu maar hopen dat hij de remedie is tegen achttien jaar rampspoed.

Censuur in Egypte: kranten zonder kop

29 juni 2018 - 07:30
Met de overname van de liberale krant Al-Masri Al-Youm heeft het regime de vrije pers definitief de nek omgedraaid. Zelfs een kop kan gevaarlijk zijn.

Politiek » Archief