Politiek


Iraakse sjiieten keren zich tegen hun pro-Iraanse leider

17 February 2020 - 09:00
De sjiitische leider Muqtada al-Sadr riep zijn volgelingen op om de protesten tegen de Iraakse regering te staken en zich te keren tegen de Amerikaanse aanwezigheid. Maar zijn oproep vond geen gehoor.

Populaire kroegbaas viert vertrek uit de EU

14 February 2020 - 09:00
Oprichter van de caféketen Wetherspoon en fervente voorstander van een brexit, beloofde een verlaging van de bierprijs bij een no-deal. Hij gaat in zijn 875 pubs aantonen hoe bruisend de Britse handel buiten de EU kan zijn.

Wat zij zeggen over...

12 February 2020 - 15:00
Beyoncé en Jay-Z, die bleven zitten tijdens het volkslied

Brusselse stereotypen

12 February 2020 - 09:00
Stereotypen, hoe onjuist ze vaak ook zijn, hebben nut in Brussel, beweert een journalist van The Economist . ‘In een blok van 28 landen en meer dan 500 miljoen inwoners zijn grove karakteriseringen soms gewoon erg handig.’

Nieuwe Japanse wetten vanwege vergrijzing

9 February 2020 - 15:00
De Japanse regering heeft dinsdag wetsvoorstellen goedgekeurd op grond waarvan bedrijven werknemers mogen aansporen om te blijven werken tot 70 jaar. Vanwege de snelle vergrijzing wil Japan de beroepsbevolking uitbreiden om de stijgende kosten van sociale zekerheid te kunnen blijven dekken.

Kapers op de kust

7 February 2020 - 09:00
De Golf van Guinee, voor de kust van West-Afrika, is waarschijnlijk ’s werelds gevaarlijkste zeeroute. Niemand weet dat beter dan tweede stuurman Boris Oyebanji, die in een twee weken durend avontuur werd overvallen en gegijzeld door piraten – om vervolgens zelf voor piraat te worden aangezien.

Nieuwe slavernij in Italiaanse haute couture

6 February 2020 - 17:00
In Melito ontdekte de Napolitaanse politie een ondergronds atelier waarin 43 werknemers opgesloten zaten. Volgens de ondergedoken journalist Roberto Saviano een wijdverbreide praktijk in het zuiden van Italië: grote merken die arbeidsomstandigheden aan hun laars lappen.

Amerikaanse hoofdbrekens in Irak

3 February 2020 - 10:00
Iran noch de VS heeft oren naar een totale oorlog. Ondertussen heerst een gespannen stilte en stapelen de dreigementen zich op over terugtrekking van troepen uit Irak.

Etgar Keret wordt volwassen

1 February 2020 - 14:00
Gerecenceerd | Keret sluit zijn ogen, laat zich achterovervallen en hoopt dat het verhaal hem opvangt.

Het enige Chinese perspectief

1 February 2020 - 10:30
De wereldwijde Chinese propagandacampagne heeft een onvoorstelbare reikwijdte en loopt op volle toeren. Beijing koopt zelfs mediabedrijven op om buitenlandse journalisten ‘het Chinese verhaal goed over het voetlicht te laten brengen’.

Politiek » Archief