Politiek


European Press Prize 2018: De Monsanto Papers

18 maart 2018 - 08:30
Winnaar Investigative Reporting Met de artikelenserie ‘De Monsanto Papers’ deed Le Monde een onderzoek naar de oorlog die biotech multinational Monsanto voert om zijn succesproduct glyfosaat, een onkruidverdelgingsmiddel (handelsnaam: RoundUp ), te behoeden voor een wereldwijd verbod.

European Press Prize 2018: Vuil Spel

17 maart 2018 - 08:30
Het hoofd openbaar vervoer van Boedapest wordt door een Russische fabrikant van metrostellen dwarsgezeten, want er staat meer dan tweehonderd miljoen euro op het spel. Resultaat? De stad is opgezadeld met te dure, gebrekkige Russische metrostellen waarvan de deuren onderweg openvliegen en de noodrem zichzelf activeert.

De European Press Prize 2018: De duivels van het Tsjaadmeer

16 maart 2018 - 16:00
De Spaanse journalist Xavier Aldekoa reisde naar het Tsjaadmeer, de schuilplaats van Boko Haram. Het geweld van de islamitische terreurbeweging brengt miljoenen burgers in een uitzichtloze situatie.

Martin Selmayr: Het Monster van Brussel

13 maart 2018 - 16:00
Grote ophef in Brussel en daarbuiten over de schimmige benoeming van de Duitser Martin Selmayr tot hoogste ambtenaar van de Europese Commissie. Maar wie is deze brute manager die volgens zijn vijanden de EC heeft omgevormd tot een versie van House of Cards? Politico maakte vorig jaar dit portret.

Waarom Internationale Vrouwendag eigenlijk op de verkeerde dag wordt gevierd

11 maart 2018 - 08:30
Drie dagen geleden, op 8 maart, was het Internationale Vrouwendag. Op die dag wordt de eerste staking van vrouwen herdacht, die plaatsvond op 8 maart 1908 in New York. Deze staking vormde het begin van de emancipatie van vrouwen en de strijd tegen vrouwendiscriminatie.

Een stem voor Mexicaanse Indianen

9 maart 2018 - 15:06
María de Jesús Patricio, ofwel Marichuy, wil president van Mexico worden. De kans dat dat lukt is vrij klein. Belangrijker is dat zij de inheemse bevolking van Mexico weer een stem geeft en de draad oppakt van Subcomandante Marcos en zijn Zapatistische Bevrijdingsleger.

Arabisch feminisme vind je op Facebook

6 maart 2018 - 16:00
De Palestijnse feministe Samah Salaime vond op het 
sociale netwerk tal van getuigenissen van vrouwen die zich langzaam ontworstelen aan tradities.

De Amerikaanse wapenlobby probeert terug te slaan

6 maart 2018 - 07:30
Het leek de NRA , de machtige Amerikaanse wapenlobby, een goed idee om rondom de uitreiking van de Oscars maar eens een spotje de wereld in te slingeren, want iedereen doet de laatste tijd zo onaardig tegen ze. Boodschap aan het ‘linkse’ Hollywood en de media: ‘Jullie tijd is op.’

Presentator ontbijttelevisie in Turkije fikt door

2 maart 2018 - 07:30
Een presentator van het ultra-religieuze Turkse tv-station Akit vloog in het ontbijtprogramma De Dag Begint compleet uit de bocht: haatzaaiende teksten, doodsbedreigingen en daarna het weer. Heel Turkije, van links tot rechts, viel vervolgens over de zender heen.

In Mexico vermiste Italianen door politie verkocht aan bende

1 maart 2018 - 07:30
Drie Italiaanse mannen die in Mexico waren voor zaken en die sinds januari spoorloos waren, blijken door lokale Mexicaanse politieagenten te zijn verkocht aan een misdaadkartel in de provincie Jalisco. Voor 43 dollar.

Politiek » Archief