Politiek


Ik heb op Trump gestemd. Daar heb ik erg veel spijt van

5 August 2020 - 11:00
Uit ons Archief: Eerst hoopte de conservatieve oprichter van American Affairs dat de tenenkrommende tweets van de president weggestreept konden worden tegen een succesvolle beleidsagenda, maar het scheppen van groteske media-opwinding blijkt zijn enige talent te zijn.

My Little Pony-fans zien naziprobleem onder ogen

31 July 2020 - 11:00
Vanuit vermeende eerbied voor de principes van vrije meningsuiting en openheid op internet, is de aanwezigheid van zelfbenoemde nazi’s binnen een fanclub gericht op harmonieuze stripfiguren een stilletjes aanvaard feit geworden. Maar nu komt het tot een harde confrontatie.

Hoe Derek Black, de grote belofte van extreemrechts, bekeerde

30 July 2020 - 11:00
Derek was vroeger kroonprins van extreemrechts Amerika. Vandaag voelt hij zich medeverantwoordelijk voor de zegetocht van Donald Trump, en vecht hij tegen de haat. Hoe is zijn gedachtegoed veranderd? En wat was daarin de rol van zijn omgeving?

Donald Trump, de president die nooit opgroeide

29 July 2020 - 11:00
Tom Nichols groeide op tussen arbeiders die zichzelf als ‘echte mannen’ zien, en daarvoor strenge normen en waarden handhaven. Velen van hem steunen Trump – die als ‘jammerende ijdeltuit’ op geen enkele manier aan hun stereotype voldoet. Nichols probeert te begrijpen wat hierachter zit.

Catalaanse politici afgetapt

25 July 2020 - 09:00
De telefoon van de Catalaanse parlementsvoorzitter Roger Torrent is doelwit geweest van Pegasus, een spionageprogramma van het Israëlische bedrijf NSO .

Myanmar verlengt langste internetban ter wereld

22 July 2020 - 13:00
De internationale gemeenschap en het bedrijfsleven roepen op om de internetstop in de conflictgebieden van de staten Rakhine en Chin op te heffen. ‘In sommige dorpen zijn mensen niet op de hoogte van het coronavirus.’

Ierse minister ontslagen

22 July 2020 - 09:00
Op 27 juni werd hij benoemd tot minister van Landbouw in de nieuwe regering van Ierland, maar Barry Cowen staat alweer op straat. Afgelopen dinsdag werd hij ontslagen door Micheál Martin, de Ierse premier.

Palestijnse inwoners Jeruzalem moesten zelf hun huizen afbreken

21 July 2020 - 13:00
Israël is drukdoende met het verdrijven van Palestijnse inwoners uit Oost-Jeruzalem. Het stadsdeel werd tijdens de Zesdaagse Oorlog van 1967 geannexeerd en is sindsdien inzet van een langzame machtsovername. Alle huizen die zonder vergunning zijn gebouwd, moeten door de bewoners zelf worden afgebroken. Maar zo’n vergunning krijgen Palestijnen vrijwel nooit.

Wat zij zeggen over…

20 July 2020 - 16:00
… de nationale veiligheidswet in Hongkong.

Imam Dicko, uitdager van de macht

20 July 2020 - 13:00
Tienduizenden Malinezen hebben op 19 juni gedemonstreerd om het ontslag van hun president te eisen, onder aanvoering van de salafistische Imam Mahmoud Dicko. Het land wordt ontregeld door jihadistisch geweld en een politieke crisis.

Politiek » Archief