TSA: "Er is geen probleem met terroristen in de lucht"

InfoWars  | 20 October 2013 - 07:3020 Oct - 07:30

De Transportation Security Administration (TSA) zegt dat er geen terroristische dreigingen zijn maar investeert wel 1 miljard dollar in bodyscanners voor privacyschendende controles op vliegvelden.

De Transportation Security Administration (TSA) heeft per ongeluk openbaar gemaakt dat er volgens de veiligheidsdienst voor het luchtverkeer geen dreiging van terroristen bestaat. Volgens een intern document van de TSA, dat tijdens een rechtszaak tegen de Amerikaanse overheidsdienst openbaar is geworden, is er geen bewijs dat terroristen in de Verenigde Staten samenzweren om aanslagen te plegen op luchthavens of in vliegtuigen.

Bodyscanners en andere invasieve controlemethoden zijn feitelijk overbodig. De TSA heeft 1 miljard dollar aan bodyscanners op luchthavens besteed. Er zijn veel klachten over de bodyscanners. De Arizona Republic had inzage in 32 klachten tegen de TSA. Hoogbejaarde passagiers, een vrouw van 82 en een man van 92, werden op de luchthaven van Phoenix mensonterend behandeld. De vrouw moest in een openbare ruimte haar borstprothesen verwijderen voor ze in de bodyscanner moest. De man, die in een rolstoel zat, werd gedwongen om uit de rolstoel te stappen en te gaan staan in de bodyscanner voor een controle. Volgens de website van TSA hoeven mensen met prothesen die niet te verwijderen voor een controle.

Hoewel de TSA weet dat de uitvoerige controles op luchthavens overbodig zijn, introduceert de dienst een zogeheten ‘precheck programma’. Voor 85 dollar per jaar kunnen Amerikaanse passagiers een soort voorcontrole aanvragen. Als ze niet gevaarlijk worden bevonden, kunnen ze in een speciale, korte rij gaan staan om in te checken op luchthavens.

(Foto van Patrick Mayon)

Plaats een reactie