Redactioneel

360 Magazine

| Amsterdam | 23 juli 2020

In onze Reader verzamelen we de stukken die we de afgelopen tien weken in samenwerking met Blendle selecteerden. Dat levert een mooi tijdsbeeld op, helemaal in deze woelige periode.

Het is duidelijk wat onze gemoederen bezighoudt. Ik las ergens dat na iedere crisis de aandacht wordt gericht op een ander groot probleem. Op zoek naar controle stort de mens, nou eenmaal geen rationeel wezen, zich op een euvel dat we met zijn allen uit moeten roeien. In dit geval lijkt de moord op George Floyd de directe aanleiding te zijn geweest voor het verleggen van de focus. In alle hoeken van de wereld klinken protesten tegen racisme in welke vorm dan ook. Zoals dat gaat met massale bewegingen, wordt onder ‘racisme’ even van alles geschaard wat ons niet bevalt. Als je een verkeerde term gebruikt, een verkeerde grap maakt, ben je al snel een racist.

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid
TIJDELIJKE AANBIEDING
Drie maanden onbeperkt digitaal toegang tot 360 voor maar € 15
bo pc
Drie maanden onbeperkt digitaal toegang tot 360 voor maar € 15! Ja, ik steun 360