Voer voor millennials. En ieder ander.

InsideQuest  |  6 January 2017 - 08:00 6 Jan - 08:00

Business- en leiderschapsgoeroe Simon Sinek sprak met InsideQuest over de houding van millennials op de werkvloer en elders. Het filmpje met zijn vijftien minuten durende analyse werd een hit: ruim 3 miljoen views op YouTube en 1 miljoen op Facebook. Maar Sinek is nog niet klaar.

Millennials, geboren na 1984, worden vaak weggezet als lui, narcistisch, egocentrisch, ongeconcentreerd maar bovenal als de generatie die meent recht te hebben op van alles en nog wat. Simon Sinek, de auteur van bestsellers als Start with Why (2009) en Leaders eat last (2014), vertelde onlangs aan InsideQuest dat leidinggevenden in het bedrijfsleven hem vaak vragen wat ze in vredesnaam aan moeten met deze ‘verwende’ generatie.

Op heldere wijze analyseert Sinek de ‘millennialvraag’ door in te gaan op vier belangrijke aspecten: opvoeding, technologie, ongeduld en omgeving. Zijn even boeiende als speelse monoloog van vijftien minuten werd online al snel een grote hit:

Nadat de storm enigszins was geluwd kwamen ook de verwijten: met zijn analyse zou Sinek de lamlendige generatie van millennials hebben laten wegkomen, hebben vrijgepleit. Afgelopen week beantwoordde hij die kritiek met een livevideo op Facebook. ‘Nee,’ zegt hij. ‘Ik verontschuldig ze niet. Natuurlijk hebben millennials een enorme hoeveelheid werk te verzetten. Empathie met de situatie waarin ze opgroeiden helpt daarbij. Iedereen draagt zijn eigen verantwoordelijkheid. Maar we dragen ook verantwoordelijkheid voor elkaar. Dat is wat mijn analyse beoogt’:
Simon Sinek – More on The Millennial Question … Let’s… | Facebook

Sinek beëindigt zijn betoog met een oproep: ‘Ik maak wel eens een grapje over het feit dat boekhandels hele afdelingen hebben met zelfhulpboeken, maar geen “Help een ander”-afdeling. Zou jij niet liever naar je werk gaan in de wetenschap dat je collega’s er zijn om jou te helpen in plaats van alleen maar zichzelf? We hebben een nieuwe bedrijfstak nodig, een “Help Anderen”-industrie.’

Foto: Ted Conference

Plaats een reactie