De erfenis van Bob Ross

The New York Times / 360  | 10 September 2019 - 20:0010 Sep - 20:00

De legendarische schilder Bob Ross (1942 – 1995), herkenbaar aan zijn afrokapsel en rustgevende stem, maakte voor zijn televisiecursus Joy of Painting drie versies van elk schilderij: een vooraf voor visuele referentie; een tijdens de opnames; en een achteraf, voor instructieboekjes. Met meer dan 400 afleveringen, waarvan slechts een enkele geen nieuw schilderij bevatte, zouden er zo’n 1100 originele Ross-schilderijen moeten rondzwerven. Maar waar?

Verslaggevers van de New York Times gingen op zoek en belandden bij Bob Ross Inc., een enorm magazijn in Herndon, Virginia, waar de schilderijen van de kunstenaar worden beheerd en waar Bob Ross-memorabilia worden verkocht. De schilderijen zijn niet te koop en de armlastige onderneming heeft amper geld het werk fatsoenlijk op te slaan. Onlangs kwam er enige verlichting in de financiële omstandigheden: aangespoord door talrijke brieven van fervente Ross-fans, heeft het Smithsonian National Museum of American History in Washington een handjevol schilderijen verworven voor zijn permanente collectie. Het museum heeft vooralsnog geen plannen de schilderijen te exposeren.

(The New York Times, New York)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie