Bij Lufthansa moet je comazuipen om piloot te worden

Duitsland | Archief | Süddeutsche Zeitung  | 19 August 2020 - 13:0019 Aug - 13:00

Uit ons Archief: De Duitse Pascal (niet zijn echte naam) wilde zijn grote jongensdroom najagen: piloot worden bij Lufthansa. Maar om dit te verwezenlijken moest hij op de luchtvaartschool ontgroeningsrituelen doorstaan die hij zelf ‘grensoverschrijdend’ en ‘discriminerend’ noemt. Hij ontdekt een wereld van drill-sergeanten, gedwongen dronkenschap en roze tutu’s, die door Lufthansa angstvallig verborgen worden gehouden.

Een podium op een binnenplaats. Een verhoging van planken, nog geen meter hoog. Net hoog genoeg dat het publiek je goed kan zien. Er stond zo’n 150 man te joelen, grijnzende hoofden, sommigen aangeschoten, herinnert de jongeman zich. Om hem te beschermen zullen we hem in dit stuk Pascal noemen.

Hij stond op dat podium en moest moppen vertellen. Schuine moppen, daar hielden ze van. Als de menigte hem leuk vond, riepen ze: ‘Hij hoort erbij!’ Als niemand moest lachen, riepen ze: ‘Hij hoort er niet bij!’ Seconden voelden als minuten, minuten als uren. Hij had het koud. Zijn kleren waren nat van het bier dat ze steeds in zijn kraag goten. Hij zat onder het zweet omdat hij zich van iemand die zich tot drill-sergeant had benoemd en door een megafoon schreeuwde, telkens weer had moeten…

Activeer uw gastaccount en lees direct verder

Of maak gebruik van onze tijdelijke aanbieding.

Plaats een reactie