Degradatie

Groot-Brittannië | Agenda  |  6 April 2020 - 20:00 6 Apr - 20:00

Horen, zien, bezoeken.

SERIE | Sunderland ’Til I Die, seizoen 2

De beste spelers hebben de club verlaten, de veel te dure zijn juist gebleven, de manager is ontslagen en een jonge fan heeft op een van de stoelen in het stadion gepoept. De wervelende Netflix-docuserie Sunderland ’Til I Die is er voor iedereen die het voetbal op tv mist, of gewoon van episch drama houdt. In de eerste reeks werd de Noord-Engelse voetbalclub gevolgd tijdens het rampseizoen 2017/2018.

Na een beschamende degradatie uit de Premier League was het doel simpel: de wonden likken en zo snel mogelijk weer richting de Premier League. Het liep echter heel anders. Sunderland degradeerde opnieuw, naar het derde niveau. Als kijker leer je ondertussen spelers en staf, stuk voor stuk bijzondere karakters, van dichtbij kennen. Zoals Darron Gibson, de routinier met een te grote bek en te veel slechte gewoontes, Martin Bain, de aalgladde CEO van de club, en de Volendamse keeper Robbin Ruiter, die weinig plezier beleeft van zijn buitenlandse avontuur.

Het tweede seizoen, dat net online is gezet, biedt opnieuw een fascinerend kijkje achter de schermen bij een club die in brand staat. AR

Sinds 1 april op Netflix, netflix.com

» Lees meer Agenda in de Reader / Op Blendle
» Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks tips van culturele events wereldwijd in uw inbox.

Plaats een reactie