Harmonieus geheel

VS | Gerecenceerd  | 10 May 2020 - 20:0010 May - 20:00

360 kiest een aantal door de buitenlandse pers beschreven concerten, voorstellingen, boeken, films en exposities die naar Nederland of België komen.

FESTIVAL | Rosanne Cash, meest ambitieuze en literaire songwriter van haar generatie

Het New York Guitar Festival zal dit jaar worden gestreamd op een YouTube-kanaal. Op 4 mei bijten Rosanne Cash en John Leventhal de spits af.

De muzikanten en tevens echtgenoten die samen het succesvolle album The River & The Thread maakten, vormen volgens The Guardian een harmonieus geheel, ook op het podium. ‘Ze bekijken elkaar vol waardering en wisselen zo nu en dan een glimlach uit.’ De nummers van She Remembers Everything, het meest recente album van Cash (65, dochter van) zijn eveneens bekend van het tweede seizoen van de serie True Detective, waaronder My Least Favourite Life, ‘een zoet-grimmige wals voorzien van Oost-Europese klanken, brechtiaans existentialisme en een soort tomwaitsiaans surrealisme’, aldus Rolling Stone, die Cash een van de meest ambitieuze en literaire songwriters van haar generatie noemt. Een citaat uit The Independent lijkt dit te beamen; ‘Vrouwen van mijn leeftijd hebben nog veel te zeggen, en weinig tijd om dat te doen.’ Naast liedjes schrijft Cash ook korte verhalen, o.a. gebundeld in Bodies of Water. LW

Van 4-15 mei te zien op www.youtube.com/user/guitarfestival/videos. Donaties komen ten goede aan MusiCares COVID-19 Relief Fund.

» Lees meer Gerecenceerd in de Reader / Op Blendle
» Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks tips van culturele events wereldwijd in uw inbox.

Plaats een reactie