Huisarrest. 30 maart–5 april

Wereldwijd | Dossier | Reportagen  | 14 July 2020 - 13:0014 Jul - 13:00

Voordat het maandenlange huisarrest slechts een herinnering is geworden, en vrijheid hopelijk weer een vanzelfsprekendheid, nemen we u mee terug naar het hoogtepunt van de covid-19-pandemie.

Het aantal mensen dat positief test op covid-19 passeert voor het eerst sinds het begin van de pandemie de grens van een miljoen. In de Verenigde Staten verliezen 3,3 miljoen mensen hun baan. De prijs van ruwe Western Canada Select-olie daalt naar 4,18 Canadese dollar voor een vat van 159 liter, minder dan de prijs van een halve liter fatsoenlijk Canadees bier.

Het Hongaarse parlement geeft premier Viktor Orbán toestemming om bij volmacht te regeren, waardoor de scheiding der machten wordt ontmanteld; kritiek op het regeringsbeleid inzake corona kan nu vijf jaar gevangenisstraf opleveren. Italië pleit in een paginagrote advertentie in de Frankfurter Allgemeine Zeitung voor eurobonds.

Aleksandr Loekasjenko, de president van Wit-Rusland, doet de internationale reactie op het virus af als ‘massapsychose’ en verklaart dat infecties het best kunnen worden bestreden door het halen van een frisse neus. In Spanje vat de politie drugsdealers in de kraag die zich voordoen als maaltijdbezorgers. ‘Als de regering het probleem niet kan oplossen, dan moet de georganiseerde misdaad het maar doen,’ verklaart een bende in het zuiden van Rio de Janeiro, waarna ze een lockdown invoeren in de favela’s van de stad, tegen het beleid van president Bolsonaro in.

Volgens verscheidene nieuwsbronnen gaat koning Vajiralongkorn van Thailand samen met twintig concubines in zelfisolatie in een luxehotel in het Duitse Garmisch-Partenkirchen. Mensen met de Marokkaanse en Algerijnse nationaliteit in Spanje betalen smokkelaars vijfduizend euro om hen de Straat van Gibraltar over te zetten, de gebruikelijke smokkelroute maar nu andersom.

360 Magazine werkt aan een nieuwe website. Om je vast kennis te laten maken met ons digitale aanbod, bieden we tijdelijk 5 gratis artikelen aan.

Klik hier om je gastabonnement te activeren

Plaats een reactie