Huisarrest. 13-19 april

Wereldwijd | Dossier | Reportagen  | 16 July 2020 - 13:0016 Jul - 13:00

Voordat het maandenlange huisarrest slechts een herinnering is geworden, en vrijheid hopelijk weer een vanzelfsprekendheid, nemen we u mee terug naar het hoogtepunt van de covid-19-pandemie.

The New York Times probeert uit te zoeken hoe het lage sterftecijfer, van 1,6 procent, onder covid-patiënten in Duitsland valt te verklaren. De krant heeft het over ‘de Duitse uitzondering’ en noemt als redenen de beschikbaarheid van tests, het betere contactonderzoek en het grotere vertrouwen in de overheid. Het virus heeft inmiddels 184 landen bereikt, terwijl eilandstaten als de Comoren, Micronesië of Nauru gevrijwaard zijn gebleven van het virus.

Op het hoogtepunt van de coronapandemie ontvingen bepaalde mensen een cheque van twaalfhonderd dollar van de Amerikaanse overheid. Die cheques waren getekend door de president, die tegelijkertijd de Amerikaanse bijdrage aan de World Health Organisation (WHO) stopzette. In The New Yorker wordt de 79-jarige arts Anthony Fauci, die aan het hoofd staat van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases, ‘de meest gezaghebbende man van Amerika’ genoemd. In Guadalajara, Mexico, wordt een verpleegster aangevallen met water en bleekmiddel en in Parijs vindt een andere verpleegster een briefje onder haar ruitenwisser: ‘Wil je je auto niet meer naast die van ons zetten?’

Lees verder

Plaats een reactie