Huisarrest. 20-26 april

Wereldwijd | Dossier | Reportagen  | 17 July 2020 - 13:0017 Jul - 13:00

Voordat het maandenlange huisarrest slechts een herinnering is geworden, en vrijheid hopelijk weer een vanzelfsprekendheid, nemen we u mee terug naar het hoogtepunt van de covid-19-pandemie.

Russische priesters komen in opstand tegen de afgelasting van de viering van het orthodoxe paasfeest. Aartsbisschop Tkatsjev briest: ‘Op grond van de cijfers kunnen we dit niet eens een pandemie noemen! Zodra je de televisie uitzet, houdt het coronavirus op te bestaan.’

Ouders in Denemarken komen in opstand tegen het openen van kinderdagverblijven en kleuterscholen en richten een Facebookgroep op: ‘Mijn kind is geen proefkonijn.’ Een vooraanstaande arts in een groot ziekenhuis in Zweden zegt tegen het tijdschrift Time dat de Zweedse aanpak vermoedelijk zal resulteren in een drama van ongekende omvang. Anders Tegnell, de epidemioloog die aan het hoofd staat van de Zweedse coronabestrijding, brengt daar tegen in dat we op dit moment allemaal proefkonijn zijn, mensen in landen met een strenge lockdown ‘misschien nog wel meer dan de Zweden’.

Lees verder

Plaats een reactie