Big Tech wordt CO2-neutraal

Kort wereldnieuws | BBC  |  3 August 2020 - 09:00 3 Aug - 09:00

Apple wil dat in 2030 zijn hele bedrijfs- en productieketen CO2-neutraal is. Dat betekent dat alle apparaten op het moment van verkoop geen impact op het klimaat hebben gehad.

Ook alle toeleveringsbedrijven van Apple moeten zich erop toeleggen om binnen tien jaar 100% duurzaam te produceren. Apple volgt hiermee andere grote technologiebedrijven, waarvan sommige nog veel verder gaan met hun beloftes.

Zo belooft Microsoft in 2030 CO2-negatief te zijn en in 2050 dezelfde hoeveelheid CO2 te hebben verwijderd als ooit door het bedrijf is uitgestoten. Microsoft kondigde ook de oprichting aan van een consortium met onder meer Nike, Starbucks en Mercedes-Benz om informatie over CO2-reducerende technologie te delen.

Amazon wil in 2040 CO2-neutraal zijn en Google is van plan het CO2-neutrale streven voor eigen activiteiten uit te breiden tot toeleveringsbedrijven. Met hun beloften lopen de bedrijven jaren vooruit op de doelstellingen van het Intergovernmental Panel for Climate Change dat streeft naar volledige beperking van CO2-uitstoot in 2050.

BBC | Londen

» Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze selectie in uw inbox.

Plaats een reactie