Veerkracht heeft afgedaan, het is tijd voor woede

Libanon | Midden-Oosten | L’Orient-Le Jour  | 25 August 2020 - 13:0025 Aug - 13:00

Na de explosie, die een groot deel van de Libanese hoofdstad heeft verwoest, roept Fifi Abou Dib van L’Orient-Le Jour het volk op de machthebbers ter verantwoording te roepen.

‘Zeg ons niet meer: “Houd moed!”, maar zeg ons: “Wees boos!”’ Wat een bewonderenswaardige hartekreet was dat onlangs van Josyane Boulos, actrice en oprichter van een ngo voor kinderen met een handicap.

Zet die opstandige boodschap eens af tegen de woorden van de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif, die de steun uitsprak van zijn land voor het ‘veerkrachtige volk’ van Libanon. Ja, daar schiet het veerkrachtige volk wat mee op. Weg met die noodlottige veerkracht die onze leiders zo goed uitkomt, onze leiders die vertrouwen op ons vermogen om ons weer op te richten en de boel weer op te knappen, telkens wanneer we door hun verraad, hun domheid en hun avonturisme met de rug tegen de muur zijn gezet.

De pletwals van het leven in dit land, dat ons zo veel belooft en ons van zo veel berooft, heeft ons geleerd om telkens weer de schouders eronder te zetten, om weer op te bouwen wat vernietigd is, om te genezen wat gewond is geraakt, om te begraven wat dood is, om het leven weer op te pakken waar het was gestopt.

Activeer uw gastaccount en lees direct verder

Of maak gebruik van onze tijdelijke aanbieding.

Plaats een reactie