India installeert ‘Rail Radio’ in duizend treinen

The Times of India  | 26 July 2016 - 19:1326 Jul - 19:13

Indian Railways, één van de grootste spoorbedrijven ter wereld, gaat in een groot aantal van de vaak overvolle treinen, radiozenders installeren, aldus The Times of India. Zo horen de reizigers straks niet alleen populaire muziek door de speakers, maar worden ze ook op de hoogte gehouden van belangrijk nieuws als overstromingen en andere rampen.

De staatsspoorwegen gaan de dienst in duizend post- en intercitytreinen aanbieden. Naast bestaande FM-muziekzenders gaan de Indian Railways ook zelf radio maken, met astrologie, grappen en de geschiedenis van het spoorwegbedrijf. Hiervoor worden speciale studio’s opgezet. De minister voor Spoorwegen heeft aan populaire radiozenders al gevraagd of ze hun programmering voor dit project ook willen aanpassen.

Met de ‘Rail Radio’ wordt het ook mogelijk om berichten in de trein om te roepen. Op dit moment zijn er nauwelijks treinen in India met een omroepinstallatie. Naast deze radioservice worden er meer zaken aangepakt, zoals nieuwe stoelen en meer ruimte voor afval. Zeker rond de grote metropolen in India is de capaciteit vaak zwaar onvoldoende voor het enorme aantal reizigers.

Foto: United Nations Photo

Plaats een reactie