De nachtmerrie van HBO

Wired  |  9 augustus 2017 - 07:00 9 aug - 07:00

Een week nadat hackers nog niet uitgebrachte afleveringen en scripts van HBO-series publiceerden, ontving de betaalzender een afpersingsbrief en het dreigement een grote hoeveelheid interne HBO-communicatie plus afleveringen van het huidige Game of Thrones seizoen naar buiten te brengen.

Richard Pepler, CEO van HBO, ontving een brief van de hackers met daarin de eis een onbekende hoeveelheid dollars over te maken om daarmee het lekken van afleveringen, interne e-mails, financiële gegevens, arbeidscontracten en pdf’s met marketingstrategieën te stoppen.

De brief benadrukt de schade die HBO zal lijden als het bedrijf niet toegeeft, uiteenlopend van teleurgestelde fans tot en met gedetailleerd geïnformeerde concurrenten.

Vorige week ontving een aantal Amerikaanse entertainmentjournalisten al een e-mail van de hackers waarin ze beweerden het HBO-netwerk te zijn binnengedrongen en 1,5 terabyte aan HBO-data te hebben buitgemaakt.

De grootste schade die HBO kan oplopen zal niet zozeer liggen in voortijdig uitgebrachte episodes van populaire series als Game of Thrones, maar de openbaring van gevoelige informatie zal veeleer schade aanrichten in financiële zin en wat betreft de reputatie van het bedrijf, zoals ook het geval was met de Sony-hack uit 2014.

Foto: C.C. Chapman

Plaats een reactie