Wereldnieuws | Toch geen L-pocalyps in 
New York

The New York Times / 360  | 18 January 2019 - 21:5418 Jan - 21:54

VS | Met ingang van april dit jaar zou de L-Train, een belangrijke metrolijn in New York, wegens werkzaamheden maar liefst vijftien maanden worden gesloten. New Yorkers hadden al snel een term klaar voor de aangekondigde sluiting: L-pocalyps.

Niet heel erg overdreven, want dagelijks maken maar liefst 275 duizend mensen gebruik van deze lijn, die dag en nacht rijdt als stoptrein. Hij loopt dwars door Brooklyn, door populaire buurten als Bushwick en Williamsburg, via een tunnel onder de East River naar Lower Manhattan met als eindpunt het chique en trendy Chelsea in Manhattan.

Tijdens orkaan Sandy in 2012 liep de tunnel onder de East River vol met zout water en de daardoor ontstane schade moet hoognodig worden gerepareerd.

De in 2016 aangekondigde shutdown van de L-Train leidde tot hevige schrik onder New Yorkse forenzen in Brooklyn en Manhattan. Bijeenkomsten van bewoners volgden.
Meerdere inwoners die van de verbinding afhankelijk zijn, besloten zelfs te verhuizen. De huren in populaire wijken daalden dusdanig dat zelfs verhuurders in Williamsburg huurders probeerden te verleiden 
met verlaagde huren.

Nu blijkt alle ophef voorbarig te zijn geweest, want na een bezoek aan de tunnel in december kondigde de New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo in de eerste week van januari aan dat het allemaal toch nog anders kan en dat een volledige sluiting van de L-Train niet nodig is. Door een andere techniek toe te passen kan het werk ’s nachts en in de weekeinden gedaan worden, waarbij slechts een van de twee tunnelbuizen dient te worden afgesloten. Daardoor zijn mensen die ’s nachts werken nog wel de pineut, want ze moeten langer op hun trein wachten.

Het is onduidelijk of de werkzaamheden nu langer gaan duren, na deze wending, die voor iedereen als een verrassing komt. ‘Drie jaar om de sluiting van de L-Train voor te bereiden, drie weken om hem af te blazen,’ schreef The New York Times verbluft.

» Lees meer Wereldnieuws

Plaats een reactie