Dood tijdens seks op zakenreis; werkgever aansprakelijk

BBC World / 360  | 26 September 2019 - 20:0026 Sep - 20:00

Een Frans bedrijf is volgens de rechter aansprakelijk voor het overlijden van een werknemer die een hartstilstand kreeg toen hij op zakenreis seks had ‘met een vreemdeling’. De man, Xavier X genoemd, werkte als ingenieur voor TSO, een spoorwegbedrijf uit de buurt van Parijs.

Tijdens een zakenreis naar Midden-Frankrijk in 2013 overleed hij in een hotel ten gevolge van wat zijn werkgever omschrijft als ‘een buitenechtelijke relatie met een perfecte vreemdeling’. Het bedrijf meent dat de man geen professionele taken verrichtte toen hij zich bij de onbekende vrouw vervoegde. Een rechtbank in Parijs ziet dat anders en oordeelt dat zijn dood een werkgerelateerd ongeval betreft en dat het gezin van de man daarom recht heeft op een schadevergoeding. Volgens de Franse wet is een werkgever verantwoordelijk voor elk ongeval tijdens een zakenreis en heeft een werknemer recht op sociale bescherming ‘gedurende de hele periode van zijn missie’, ongeacht de omstandigheden.

(BBC World, Londen)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie