Fastfoodketen schrapt dictatorspotje

The Times Zuid-Afrika  |  5 December 2011 - 08:00 5 Dec - 08:00

Robert Mugabe speelt in het zand met Saddam Hussein en speelt met waterpistolen met Khadaffi. Nando’s scoort weer viral met Last dictator standing.

De Zuid-Afrikaanse fastfoodketen Nando’s heeft een reclamespotje ingetrokken waarin de dictators Robert Mugabe, Muammar Khadaffi en Saddam Hussein de hoofdrol speelden. In het spotje, dat de titel Last dictator standing draagt, is te zien hoe een eenzame Mugabe de tafel dekt. Hij blikt terug op de fijne tijden die hij met zijn dictatorvrienden heeft doorgebracht. Nu ze allemaal vermoord zijn, ziet hij een eenzame Kerstdis tegemoet. Niet nodig, als je een zespersoons maaltijd bij Nando’s bestelt, aldus het spotje.

In Zimbabwe werd het spotje als belediging opgevat. Bedreigingen aan het adres van het personeel van Nando’s volgden, en daarom haalde de directie het uit de roulatie. Op YouTube is het echter nog te zien (en het wordt massaal bekeken).

Last dictator standing is niet de eerste virale video van Nando’s in Zuid-Afrika. Eerder gebruikte Nando’s de nieuwe geheimhoudingswet in Zuid-Afrika voor een reclamecampagne. Meer video’s zijn te zien op het eigen YouTube-kanaal van de restaurantketen.

Plaats een reactie