Geert Wilders in de internationale media

The Washington Post  | 17 January 2012 - 14:3117 Jan - 14:31

PVV-voorman valt ook in het buitenland op.

In ons eigen land is Geert Wilders dagelijks nieuws. Zodra de PVV-voorman iets roept of twittert, is het nieuws. Ook in het buitenland vallen de geblondeerde parlementariër en zijn partijgenoten op.

The Washington Post schreef begin januari over Wilders’ oproep aan de Nederlandse regering om excuses aan te bieden voor passiviteit van de overheid tijdens de jodenvervolging.

De Duitse Tagesschau berichtte over de racistische belediging die PVV-Statenlid Cor Bosman deed aan het adres van PvdA-collega Selçuk Öztürk.

De Oostenrijkse krant Der Standard schrijft over de krachtdadige bewoordingen waarmee koningin Beatrix Wilders’ kritiek op haar hoofddoek van de hand wijst. Wilders zei dat een hoofddoek een symbool van vrouwenonderdrukking is. “Das hat weder Hand noch Fuß”, aldus Beatrix in Der Standard.

Het Duitse dagblad die tageszeitung zette Wilders in 2010 op de voorpagina in een artikel met de kop Der hetzende Holländer. Het stuk gaat over het succes van de PVV bij de gemeenteraadsverkiezingen en de voorspellingen voor de komende Tweede Kamer-verkiezingen.

Die Welt juichte in 2010 te vroeg toen het dagblad schreef dat het logisch is dat Duitsland geen charismatische rechtsradicale leider heeft. Ruim een jaar later bleek dat drie extreem-rechtse seriemoordenaars jarenlang onder het toeziend oog van de geheime dienst konden opereren, met meer dan tien dodelijke slachtoffers als gevolg.

Het nieuwste PVV-nieuws gaat over de benoeming van Martin Schultz tot nieuwe voorzitter van het Europarlement. De socialist Schulz noemde vorig jaar toenmalig PVV’er Daniël van der Stoep een fascist. De PVV-fractie wil dat Schulz zijn woorden terugneemt.

In nummer 5 van 360 (verschijningsdatum 19 januari) staat een kritisch artikel uit Newsweek over de haat die Geert Wilders zaait met zijn islamofobische uitlatingen. 360 nr. 5 lezen? Kijk waar 360 bij u in de buurt te koop is. Neem een abonnement van 8 nummers voor 15 euro en ontvang 360 vanaf editie 6.

(Foto van Florian Schroiff)

Plaats een reactie