Performance filosoof maakt virale video's over grote ideeën

The Atlantic  | 15 April 2012 - 07:0015 Apr - 07:00

Twee minuten duren de video’s van Jason Silva gemiddeld. Langer heeft de jonge filosoof en filmmaker niet nodig om concepten van grote denkers uit te leggen uit te leggen.

De korte video’s over filosofische ideeën en het werk van grote denkers van Jason Silva zijn enthousiasmerend en verrassend kort. In twee minuten kan Silva, die een graad in de filosofie heeft en is afgestudeerd aan de filmacademie, veel uitleggen. Razendsnel, als een soort DJ voor ideeën, lanceert hij concepten, stelt hij vragen en prikkelt hij de kijkers tot nadenken.

The Atlantic noemt Silva’s video’s “movie trailers for ideas”. Zelf noemt hij ze kopjes “filosofische espresso”. Silva’s video’s zijn inmiddels een half miljoen keer bekeken en hij is uitgenodigd als spreker bij Google, op het Ideas Festival van The Economist en bij de Singularity Summit, een jaarlijkse conferentie van het Institute for Artificial Intelligence van Stanford University.

In een uitgebreid interview met The Atlantic vertelt Silva hoe hij zijn video’s maakt en wat hem beweegt om filosofische ideeën op een virale manier aan de man te brengen.

Het nieuwe nummer van 360 bevat een dossier Kennis is geluk
Een lofzang – in de vorm van nóg meer wetenswaardigs – op de ideeën, de feiten, de gegevens en de meningen die ons universum vullen. De informatie vliegt ons om de oren, maar wat is het prachtig dat het er is en hoe schraal zou het leven zijn zonder.

(Foto van singularitysummit)

Plaats een reactie