Mitt Romney was een pestkop op school

The New Yorker  | 11 May 2012 - 12:1811 May - 12:18

Oude vrienden klappen uit de school over Romney, die als puber een homoseksuele schoolgenoot mishandelde.

Mitt Romney, de Republikeinse presidentskandidaat die het tegen Obama opneemt, heeft de naam niet erg empathisch te zijn. Hij staat niet bekend als een warm mens. Nu Obama zijn steun voor het homohuwelijk heeft uitgesproken, krijgen herinneringen van schoolgenoten van Romney aan hun vroegere pestgedrag opeens veel aandacht in de Amerikaanse media.

Volgens de Washington Post hebben Romney en zijn schoolgenoten in de jaren zestig een homoseksuele jongen gepest. Romney zou zich geërgerd hebben aan de jongen, vooral aan diens haar. Matthew Friedemann, een schoolvriend van Romney, vertelt in de Washington Post hoe hij, Romney en nog een paar jongens de jongen achtervolgden en op de grond duwden. Vervolgens pakte Romney een schaar en knipte het haar van de jongen af.

Friedemann en enkele andere jongens die bij het incident betrokken waren, betuigen hun spijt in de krant. Romney laat eerst via zijn woordvoerder weten zich er niets meer van te kunnen herinneren. Later komt hij daarop terug en zegt dat hij spijt heeft van zijn gepest op school, maar dat hij niet wist dat de jongen wiens haar hij afknipte homoseksueel af. Romney zegt dat hij op school aan veel grappen heeft meegedaan en misschien soms te ver is gegaan.

Volgens The New Yorker is Romneys reactie typisch voor zijn onverschilligheid. Het weekblad vraagt zich af of Romney het verhaal alleen kan bekijken vanuit zijn eigen perspectief. Zelfs senator Robert Byrd, die jarenlang een overtuigd en zeer actief lid van de Ku Klux Klan was, wist zich los te maken van zijn racistische verleden en betuigde spijt. Byrd heeft toegegeven dat hij leed aan tunnelvisie en opportunisme.

Lees ook:

Wie is Mitt Romney eigenlijk? (360)

Waarom betaalt Mitt Romney zo weinig belasting? (360)

(Foto van Dave Lawrence)

Plaats een reactie