Afscheid van het neonazisme

Cicero  | 10 augustus 2012 - 08:5110 aug - 08:51

Vriend van ex-Olympische roeister blijft virtueel actief in de rechtsextreme scène.

De Duitse roeister Nadja Drygalla heeft de Olympische Spelen voortijdig verlaten vanwege de rechts-extreme politieke voorkeur van haar vriend. De vriend, Michael Fischer, heeft nu verklaard afstand genomen te hebben van het neonazi-gedachtengoed en geen lid meer te zijn van de Nationaldemokratische Partei Deutschlands (NPD).

Het opzeggen van het lidmaatschap van een extreem-rechtse partij betekent nog niet dat het voormalige lid vrij is van neonazistische gedachten. Het Duitse tijdschrift Cicero wijdt een heel dossier aan Duitse neonazi’s die de extreem-rechtse beweging hebben verlaten.

In het geval van Fischer is er twijfel over zijn oprechtheid. Ook na zijn verklaringen dat hij niet extreem-rechts meer is, blijft Fischer actief in de virtuele neonazi-scène. Op Facebook is precies te volgen met wie Fischer nog contact heeft en wat hij doet.

Het openbaar ministerie in Rostock doet momenteel onderzoek naar Fischer. Hij zou deel hebben uitgemaakt van een groep rechtsextremisten die in Rostock politiemensen aangevallen hebben bij een herdenkingsbijeenkomst voor Mehmet Turgut. Turgut is één van de slachtoffers van de neonazistische terreurgroep NSU, die onder het toeziend oog van de Duitse inlichtingendienst tien mensen heeft vermoord.

(Foto van Prokura)

Plaats een reactie