Leren schieten op een bloedende pop die op Obama lijkt

BuzzFeed  |  9 May 2013 - 16:45 9 May - 16:45

NRA vraagt producent om Obama-schietschijf uit het zicht te halen op wapenbeurs.

Barack Obama is voor strengere wapenwetgeving. De National Rifle Association en heel veel Amerikanen zijn voor maximale vrijheid op het gebied van wapens. Obama’s campagne voor inperking van de vrije verkoop van wapens heeft hem onder wapenliefhebbers gehaat gemaakt. Zo gehaat dat er een schietschijf te koop is die eruit ziet als Obama als een bloedende zombie. Op het Obama-target, dat gemaakt is door Zombie Industries, schieten en het raken levert extra bloed op.

Zelfs de NRA is van mening dat een schietschijf verkopen die op de president van de Verenigde Staten lijkt erg ver gaat, of in ieder geval negatieve publiciteit kan opleveren. De grootste lobbyorganisatie voor wapens ter wereld heeft de producent gevraagd de pop te verwijderen op de NRA-beurs in Houston, Texas. De schietpop stond twee dagen lang op de beurs op één rij met targets in de vorm van een nazisoldaat en Osama bin Laden. De fabrikant ontkent overigens dat de pop op Obama lijkt.

De pop bleef wel gewoon te koop op de wapenbeurs, maar stond niet meer zichtbaar opgesteld.

Volgens BuzzFeed waren er op de beurs, die van 3 t/m 5 mei jl. duurde, nog meer oefentargets te vinden die op Obama leken. Er waren op de wapenbeurs ook een vampierpop met een doorboord hart en een andere pop te koop die op de president leken.

Plaats een reactie