De crack rokende burgemeester van Toronto

Gawker  | 17 May 2013 - 09:2517 May - 09:25

Rookt Rob Ford, de conservatieve burgemeester van Toronto, echt crack op een video die is opgedoken?

Er is een video in omloop waarop te zien is dat de burgemeester van Toronto crack rookt. De redactie van de online nieuwssite zegt de video gezien te hebben. De video wordt door Somalische mannen te koop aangebonden aan diverse media. Tot nu toe heeft geen enkel medium de beelden openbaar gemaakt, op enkele screenshots na.

Rob Ford, de burgemeester van Toronto, gold ook al voor deze video opdook als zeer omstreden omdat hij bizarre racistische opmerkingen maakt, naaktfoto’s van zichzelf verspreidt en uit vergaderingen wegrent om magneten met de tekst ‘Rob Ford Mayor’ op auto’s te plakken. Het crack roken (crack is een vorm van cocaïne) zou zijn merkwaardige gedrag kunnen verklaren, schrijft Gawker.

Ook twee verslaggevers van de Toronto Star hebben de video gezien. De Canadese krant zegt dat niet duidelijk is of de video echt is en of Ford echt crack rookt. In de waterpijp waaruit de burgemeester rookt, zou ook een andere stof kunnen zitten. Gawker is ervan overtuigd dat de burgemeester echt high is op de video.

(Screenshot uit de besproken video. Rob Ford is de man in het midden.)

Plaats een reactie