10-jarige jongen doodt zijn neonazi-vader

GQ  | 10 November 2013 - 13:0010 Nov - 13:00

Toen Joseph Hall tien jaar oud was, vermoordde hij zijn vader Jeff Hall. Jeff Hall was een overtuigd neonazi en een prominent lid van National Socialist Movement USA die zijn zoon in een milieu vol haat en geweld had grootgebracht. Het gezin woonde in Riverside, Californië.

Volgens Joseph, die zijn vader in het hoofd schoot, dreigde Jeff het hele gezin uit te moorden. Hij mishandelde Josephs stiefmoeder Krista en de jongen was bang dat zij zou vertrekken.

Joseph, die nu 12 is, staat nu terecht voor de moord op zijn vader. Volgens de officier van Justitie hebben Jeffs nationaal-socialistische opvattingen niets met de moord te maken. Joseph zou een in en in slecht kind zijn dat zijn vader ook vermoord zou hebben als hij lid was geweest van de vredesbeweging.

Maar is dat ook zo? Uit videomateriaal van Julie Platner, een fotografe die een documentaire over Jeff Hall maakte, is bekend dat Joseph al een automatisch geweer kon bedienen toen hij 9 was. Dat zou een vader die lid was van de vredesbeweging zijn zoon niet hebben geleerd. De rechter kiest de kant van het openbaar ministerie en veroordeelt de jongen. Hij blijft vastzitten tot hij 23 is.

Plaats een reactie