Blowverbod voor Koreanen; ook in het buitenland

The Korea Times  | 30 August 2018 - 07:3030 Aug - 07:30

Mozes kriebel! Marihuana wordt in steeds meer landen legaal, maar daar heeft Zuid-Korea geen boodschap aan. De Zuid-Koreaanse regering heeft een strikt verbod uitgevaardigd op blowen, ook als Zuid-Koreanen dat doen in een land waar het legaal is.

Marihuana wordt in Canada legaal op 17 oktober, maar Zuid-Koreanen moeten het niet in hun hoofd halen om daar een jointje op te steken.

De Koreaanse douane publiceerde deze week een verklaring: ‘Het blijft voor Koreanen illegaal om marihuana te roken in Canada of ergens anders. Koreanen die hier terugkomen na het gebruik van het marihuana kunnen een strafrechtelijke aanklacht tegemoet zien.’

Het is onduidelijk hoe Zuid-Korea zijn burgers in Canada gaat controleren of ze bij thuiskomst gaat vervolgen voor iets wat elders legaal is. De douane heeft in ieder geval wel de mogelijkheid om passagiers en bagage op vluchten vanuit Canada te inspecteren en zegt dat ook te gaan doen, vooruitlopend op een verwachte toename van marihuana-smokkel.

In Californië begon de legale verkoop van wiet op 1 januari en in de periode van januari tot juli nam de Zuid-Koreaanse douane vervolgens 18 kilo cannabis in beslag. Dat is een stijging van 365 procent vergeleken met vorig jaar. Aangezien zo’n 300.000 Zuid-Koreaanse toeristen een bezoek brachten aan Canada vorig jaar, is de Koreaanse douane nu extra alert.

Foto: WeedPorn Daily

Plaats een reactie