Trump wil meer Twittervolgers

Daily Beast / New York  |  1 May 2019 - 20:00 1 May - 20:00

Jack Dorsey, CEO van Twitter, bezocht deze week de Amerikaanse president Donald Trump voor een ontmoeting in de Oval Office. Tijdens de besloten bijeenkomst kwam Dorsey er al snel achter dat Trump niet echt geïnteresseerd was in de rol die Twitter wil spelen in de crisis rond het gebruik van opiaten in de VS.

Het grootste deel van het gesprek ging namelijk over het aantal Twittervolgers van Trump en dan vooral over de hoeveelheid volgers die hij recent is kwijtgeraakt. De president klaagde dat het verlies van een deel van zijn volgers komt door de anti-Trumphouding van Twitter.

Dorsey liet weten dat Twitter bezig is met een periodieke grote schoonmaak om nep- en botaccounts te verwijderen en dat hij daardoor zelf ook volgers verliest.
Trump, met circa 60 miljoen volgers, is nogal geobsedeerd door zijn Twitterstatus. Zo klaagt hij herhaaldelijk over het feit dat zijn voorganger Barack Obama meer Twitter-volgers heeft, namelijk 106 miljoen.

(Daily Beast, New York)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie