Hessen verbiedt Office 365 op scholen

The Verge / 360  | 25 July 2019 - 20:0025 Jul - 20:00

In de Duitse deelstaat Hessen, waarbinnen steden als Frankfurt am Main en Wiesbaden vallen, mogen scholen niet langer Office 365 van Microsoft gebruiken op grond van de AVG-regels van de EU.

De commissaris voor gegevensbescherming van Hessen oordeelt dat het gebruik van het populaire cloudplatform persoonlijke informatie over studenten en leraren blootstelt ‘aan potentiële toegang door Amerikaanse autoriteiten’. Dit probleem is ontstaan nadat Microsoft augustus vorig jaar zijn Duitse datacenter sloot, waardoor de gegevens van gebruikers toegankelijk werden voor de VS.

Het telemetriesysteem van Office 365, dat onder meer veel gebruikte toepassingen als Outlook, Word, Powerpoint en Excel bevat, verzamelt een breed scala aan gegevens over het gebruik van de diensten. Een woordvoerder van Microsoft erkent dit, maar zegt dat wanneer Office 365 is verbonden met een werk- of schoolaccount, beheerders de mogelijkheid hebben om de hoeveelheid gegevens te beperken die naar Microsoft wordt gestuurd.

(The Verge, Washington)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie